Президентът на САЩ Джо Байдън в разговор с украинския си

...
Президентът на САЩ Джо Байдън в разговор с украинския си
Коментари Харесай

Visa и Mastercard преустановяват операциите си в Русия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в диалог с украинския си сътрудник Володимир Зеленски приветства решението на Visa и Mastercard да преустановят интервенциите си в Русия.

Това оповестиха от Белия дом в събота, представени от " Ройтерс ".

Това са следващите компании, които се отдръпват от Русия.

" Президентът Байдън означи, че администрацията му усилва сигурността, филантропичната и икономическата помощ за Украйна и работи в тясно съдействие с Конгреса, с цел да обезпечи в допълнение финансиране ", се прибавя известието.

Байдън сподели на украинския си сътрудник Владимир Зеленски в събота, че Вашингтон е подхванал дейности, " с цел да увеличи вредите за Русия от нейната експанзия в Украйна ".

Байдън повтори загрижеността си от неотдавнашната съветска офанзива против украинска атомна електроцентрала и похвали умеенето и смелостта на украинските оператори, които поддържат реакторите в безвредно положение.
 Зеленски: Русия настава към трета украинска АЕЦ
Зеленски: Русия настава към трета украинска АЕЦ

След Запорожската и Чернобил

Лидерите разискаха и последните диалози сред Русия и Украйна.

Войната на Русия против Украйна беше посрещната от възмущението на интернационалната общественост, като Европейският съюз (ЕС), Обединеното кралство и Съединени американски щати, наред с други, прилагаха редица стопански наказания против Москва.

Според данни на Организацията на обединените народи (ООН) минимум 331 цивилни са били убити и 675 ранени в Украйна от началото на войната на 24 февруари.

Повече от 1,3 милиона души са избягали от Украйна в прилежащи страни, съгласно Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците.
 Повече от 20 000 украинци са пристигнали у нас от началото на войната
Повече от 20 000 украинци са пристигнали у нас от началото на войната

Броят на хората бягащи от войната към този момент надвиши 1 милион.

Над 20 000 от тях са в България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР