Президентът на САЩ Джо Байдън в понеделник ще се срещне

...
Президентът на САЩ Джо Байдън в понеделник ще се срещне
Коментари Харесай

Байдън ще разговаря със Си Дзинпин в понеделник по горещите теми за Тайван и Русия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в понеделник ще се срещне с китайския президент Си Дзинпин в коридорите на срещата на високо ниво на Г-20 в Бали, Индонезия, на фона на все по-обтегнатите връзки сред Съединени американски щати и Китай, разгласи през днешния ден Белият дом, представен от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Това ще бъде първата среща на четири очи сред водачите на двете най-големи международни стопански системи, откогато Байдън стана президент през януари 2021 година. Срещата ще се организира броени седмици, откакто Си беше избран отново за трети следващ петгодишен мандат отпред на китайската Комунистическа партия.

Говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи, че водачите ще се срещнат, с цел да " обсъдят напъните за поддържане и задълбочаване на линии за връзка сред двете страни и да ръководят конкуренцията и да работят дружно в сферите, в които ползите им съответстват, изключително във връзка с транснационални провокации, които въздействат на интернационалната общественост ".

Байдън през вчерашния ден сподели пред кореспонденти, че има намерение да разиска със Си растящото напрежение сред Вашингтон и Пекин по тематиката за самоуправляващия се остров Тайван, комерсиалната политика, връзките на Пекин с Русия, както и по други тематики.

Висш чиновник от администрацията на американския президент, поискал да резервира анонимност, сподели, че не се чака вследствие на срещата да бъде оповестено взаимно официално съобщение или различен сходен пробив, а задачата на Байдън е да сътвори основа за двустранните връзки.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР