Президентът на САЩ Джо Байдън в неделя поднови глобална инфраструктурна

...
Президентът на САЩ Джо Байдън в неделя поднови глобална инфраструктурна
Коментари Харесай

Байдън обяви световна инициатива за противодействие на Китай

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в неделя възобнови световна инфраструктурна самодейност, предопределена да противодейства на възходящото въздействие на Китай, заяви The Hill.

Съединени американски щати ще отделят 200 милиарда $ за напъните за финансиране на планове в разрастващите се страни и страни със междинен приход.

Байдън съобщи, че самодейността на Групата на седемте (Г-7) народи ще помогне на света да поеме мощен път за бъдещето, като влага в устойчиви планове, които " се основават на нашите споделени полезности ".

" Тя е построена благодарение на най-хубавите световни практики - бистрота, партньорство, отбрана на труда и околната среда, сподели Байдън в тирада на срещата на върха на Г-7 в Германия. Ние предлагаме по-добри благоприятни условия за страните и хората по света да влагат в сериозна инфраструктура, която усъвършенства техния живот, целия ни живот и обезпечава действителни изгоди за всички наши хора ", продължи той.

В допълнение към уговорките на Съединени американски щати, Байдън сподели, че страните от Г-7 дружно ще се стремят да активизират 600 милиарда $ за партньорството до 2027 година.

200 милиарда $ във финансирането, което Съединени американски щати ангажират през идващите пет години, са композиция от федерално финансиране, безплатни средства и вложения от частния бранш, съгласно информация на Белия дом, публикувана преди забележките на Байдън.
 Путин и Г-7 се упрекнаха взаимно за инфлацията и продоволствената рецесия
Путин и Г-7 се упрекнаха взаимно за инфлацията и продоволствената рецесия

Руският президент настоя да не се сочи с пръст интервенцията на Москва в Украйна

Планът, наименуван Партньорство за световна инфраструктура и вложения, е променената самодейност " Изграждане на по-добър свят ", която Байдън разкри на миналогодишната среща на върха на Г-7. Първоначално партньорството беше кръстено на обширния дневен ред на Байдън за вътрешна политика, който от този момент спря в Конгреса.

В информацията на Белия дом се споделя, че чиновници на администрацията на Байдън са пътували до страни през последната година, с цел да чуят от страните по какъв начин самодейността може да отговори на техните потребности, усъвършенствана съгласуваност с други страни от Г-7 и " подписани покупко-продажби, изменящи играта ".

Байдън в неделя посочи планове, които самодейността към този момент финансира, като нов цех в Сенегал, който ще създава ваксини за COVID-19 и други болести.

Инициативата се концентрира върху четири стълба : справяне с изменението на климата и вложение в чиста енергия; създаване на сигурен и отворен интернет и осведомителни системи; поощряване на равенството и равенството сред половете; и възстановяване на здравната инфраструктура.

Въпреки че Байдън не загатна категорично Китай в изявленията си в неделя, самодейността се преглежда като изпитание да се опълчи на китайската самодейност " Един пояс, веднъж ", стартирана през 2013 година, която има за цел да влага в развиването на инфраструктурата в десетки страни.
 Съединени американски щати чакат мощна тактика на НАТО по отношение на Китай
Съединени американски щати чакат мощна тактика на НАТО по отношение на Китай

Алиансът изготвя нова стратегическа идея

Байдън съобщи в неделя, че вложенията ще имат съответни изгоди за американците и другите народи от Г-7 и сподели, че самодейността дава опция за демокрациите да потвърдят , че могат да реализират резултат над автокрациите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР