Президентът на САЩ Джо Байдън удължи с една година действието

...
Президентът на САЩ Джо Байдън удължи с една година действието
Коментари Харесай

Джо Байдън удължи с година указа за санкции по закона Магнитски

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън удължи с една година действието на указа за налагане на наказания според Глобалния закон "Магнитски ".

Американският водач "удължи с една година изключителното състояние, планувано в Изпълнителна заповед 13818 във връзка със съществени нарушавания на правата на индивида и корупция ".

"Широко публикуваното и съществено естество на нарушаванията на правата на индивида и корупцията, чийто източник, напълно или частично, се намира отвън Съединените щати, не престават да съставляват необикновена и изключителна опасност за националната сигурност, външната политика и стопанската система на Съединените щати ", показва Байдън.

Предишният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа изпълнителната заповед на 20 декември 2017 година, а по-късно я удължи и наложи финансови наказания и визови ограничавания на редица лица, в това число на сина на тогавашния основен прокурор на Русия Юрий Чайка Артьом, на най-голямата щерка на някогашния президент на Узбекистан Гулнара Каримова и на някогашния началник на украинските специфични сили "Беркут " Сергей Кусюк.

Съгласно Глобалния закон "Магнитски " президентът може да постанова наказания против всеки задграничен жител, който е "отговорен за извънсъдебни убийства, изтезания или други груби нарушавания на интернационално приетите права на индивида ". Освен това на наказания подлежат и длъжностни лица, които "участват в противозаконни действия ".

"Законът за върховенството на закона и отчетността на Сергей Магнитски беше признат в Съединени американски щати през 2012 година Той планува потреблението на едностранни наказания против съветски чиновници, които съгласно Вашингтон са отговорни за нарушавания на правата на индивида вкъщи. През 2016 година Съединени американски щати одобриха Глобалния акт за правата на индивида "Магнитски ", който планува опция за разширение на обсега на закона "Магнитски " и за други страни, а освен за Русия.

БГНЕС напомня, че в България имената на Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков бяха посочени на 2 юни в отчет на Съединени американски щати, като по силата на закона "Магнитски " те са с наложени ограничавания, както и обвързваните с тях лица и компании. Санкциите плануват те да не могат да обитават в Съединени американски щати, а компаниите им да не могат да правят бизнес там. Също по този начин са запорирани сметките им в американски финансови институции.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР