Президентът на САЩ Джо Байдън скоро ще обяви номинацията си

...
Президентът на САЩ Джо Байдън скоро ще обяви номинацията си
Коментари Харесай

Американските дипломати ще се завърнат в Украйна през тази седмица

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън скоро ще разгласи номинацията си за дипломат на страната в Украйна, а американските дипломати, които напуснаха страната при започване на войната, ще стартират да се завръщат на територията ѝ през тази седмица, разгласи Associated Press.

Новината последва визитата на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и секретарят на защитата Лойд Остин посетиха Киев за среща с Володимир Зеленски. По време на визитата си те са дали обещание повече от 300 милиона $ в задгранично военно финансиране и се одобрили договорка за муниции на стойност 165 милиона $. 

Междувременно огромен пожар обхвана петролен склад в съветския град Брянск, намиращ се на 100 километра от границата с Украйна, оповестиха съветските осведомителни организации, цитирайки информация от Министерството на изключителните обстановки.

В последния си отчет английското разузнаване разгласи, че Русия възнамерява да провежда " референдум в южния град Херсон, целящ да оправдае окупацията му ":

" Градът е основен за постигането на задачата на Русия да реализира мост до Крим и да затвърди превъзходството си над Южна Украйна, " гласи известието на Министерството на защитата на Англия.

Папа Франциск употребява православния Великден, с цел да призове още веднъж за помирение в Украйна, което да приключи страданията на изтощените хора. Зеленски сподели, че празникът носи на украинците " голяма вяра и нестихваща има вяра, че светлината ще надделее над мрака, положителното ще победи злото, животът ще надвие гибелта ". 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР