Президентът на САЩ Джо Байдън ще участва в среща на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще участва в среща на
Коментари Харесай

НАТО се събира извънредно, в срещата ще участва и Джо Байдън

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще взе участие в среща на европейските водачи в Брюксел идната седмица, с цел да бъде разискван взаимен отговор на войната в Украйна, предадоха ДПА и Франс прес.

Първо за изключителната среща на НАТО на 24 март заяви европейски източник, а по-късно присъединяване на Байдън в срещата удостовери Белият дом.

Байдън ще взе участие и в среща на държавните и държавни ръководители на Европейски Съюз, на която ще бъдат разисквани напъните Русия да икономическа цена за войната в Украйна Русия, доставката на филантропична помощ на засегнатите от насилието и отговорът на други провокации, посочи говорителката.

Според генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който свика изключителната среща, задачата е и да се удостовери " твърдата поддръжка за Украйна " и да се разиска " подсилването на възпирането и защитата на НАТО " в новите действителности за сигурността. " В този сериозен интервал Северна Америка и Европа би трябвало да продължат да дават взаимен отпор в границите на НАТО ", се споделя в негово изказване.

Руската атака в Украйна се ускори през днешния ден със серия от удари по Киев макар подновяването на договарянията, които целят реализиране на съглашение за преустановяване на огъня и значимата отстъпка, направена от украинския президент Володимир Зеленски, който съобщи, че е подготвен да се откаже от присъединение към НАТО, отбелязва Франс прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР