Президентът на САЩ Джо Байдън ще се срещне с украинския

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще се срещне с украинския
Коментари Харесай

Байдън и Зеленски ще се срещнат във Вилнюс

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще се срещне с украинския президент Володимир Зеленски по време на срещата на върха на НАТО, заяви Си Ен Ен, базирайки се на собствен източник.


Срещата ще бъде един от признаците на единение, защото наличието на Зеленски на срещата на върха беше под въпрос. Войната на Русия против Украйна е измежду главните точки в дневния ред на водачите на НАТО, които се събират във Вилнюс, Литва, дружно с разискването на бъдещия път за присъединение на разкъсваната от война страна към алианса, което провокира известно разделяне измежду водачите.

Байдън „ поля със студена вода “ вероятността за присъединение на Украйна към НАТО, защото войната продължава, и уточни промените, които страната към момента би трябвало да извърши, с цел да се причисли към алианса.

" Не мисля, че в НАТО има единогласие по въпроса дали да се одобри Украйна в фамилията на НАТО в този момент, в този миг, в разгара на войната ", сподели Байдън.

Зеленски към този момент съобщи, че не възнамерява да участва на срещата на върха " за развлечение ", защото търси по-ясен път за присъединение на страната си към Алианса дружно с гаранции за сигурност.

" Това би било значимо обръщение, с цел да се каже, че НАТО не се опасява от Русия. Украйна би трябвало да получи ясни гаранции за сигурност, до момента в който не е в НАТО. Само при тези условия срещата ни би имала смисъл, в противоположен случай това е просто следващата политика ", съобщи Зеленски. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР