Президентът на САЩ Джо Байдън ще се срещне с папа

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще се срещне с папа
Коментари Харесай

Джо Байдън ще се срещне с папа Франциск във Ватикана

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще се срещне с папа Франциск в петък във Ватикана. Двамата ще обсъдят пандемията от Covid-19, изменението на климата и бедността, предава ''Политико''.

Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки сподели, че се чака ''конструктивен диалог'' сред двамата водачи. ''Съществува съгласие и припокриване на отзиви сред президента и папа Франциск по редица въпроси: бедността, битката с климатичната рецесия, прекратяването на пандемията от Covid-19'', сподели Псаки. ''Всичко това са извънредно значими въпроси, които ще бъдат в центъра на тяхната среща'', добави тя.

Съветникът по национална сигурност Джейк Съливан съобщи, че президентът и папата ще се срещнат уединено, след което ще проведат диалози с разширени делегации. По време на срещата няма да бъдат позволени форографи, публицисти и телевизионни екипи.

След срещата с папа Франциск Байдън ще се срещне италианския президент Серджо Матарела и премиера Марио Драги. Президентът на Съединени американски щати ще приключи деня със среща с френския президент Еманюел Макрон, която е част от напъните за възстановяване на връзките с Франция, откакто Съединени американски щати и Обединеното кралство взеха решение да дават на Австралия подводници с нуклеарно задвижване, като подцениха
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР