Президентът на САЩ Джо Байдън ще се срещне с лидерите

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще се срещне с лидерите
Коментари Харесай

Байдън ще обсъди помощта за Украйна и Израел с лидерите на Конгреса

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще се срещне с водачите на Конгреса в Белия дом, с цел да разиска настояването си за разпределяне на бюджетна помощ за Украйна, Израел и други ограничения в региона на националната сигурност. Срещата е планувана за 17 януари.


" Президентът Байдън ще одобри в Белия дом водачите на Конгреса от Сената и Камарата на представителите, както и основни водачи на комисии и високопоставени членове, с цел да обсъдят изключителната значимост на спомагателното му искане за националната сигурност ", съобщи прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер, представена от The Hill.

По думите ѝ Белият дом чака да чуе градивна позиция по този въпрос от висши американски законодатели, представляващи както Демократическата, по този начин и Републиканската партия.

Жан-Пиер акцентира, че сега е прибързано да се приказва за съглашение по отношение на разпределението на помощта за Украйна и Израел, само че съгласно нея Белият дом и законодателите " се движат в вярната посока ".

От 24 февруари 2022 година насам Съединени американски щати са изпратили на Украйна военна помощ в размер на към 44 милиарда $. На 27 декември 2023 година администрацията на президента на Съединени американски щати разгласи последния утвърден от Конгреса пакет от военна помощ в размер на 250 млн. $. Сега в Конгреса на Съединени американски щати се водят диспути сред републиканците и демократите по отношение на по-нататъшната поддръжка за Украйна. По данни на Белия дом сега американските управляващи не създават нови пакети за помощ за Украйна заради липса на средства, отпуснати за тази цел./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР