Президентът на САЩ Джо Байдън ще проведе разговори с шведския

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще проведе разговори с шведския
Коментари Харесай

На 5 юли Джо Байдън разговаря с премиера на Швеция

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще организира диалози с шведския министър-председател Улф Кристерсон във Вашингтон на 5 юли, заяви Белият дом в събота.

" Президентът Байдън ще одобри шведския министър-председател Кристерсон в Белия дом на 5 юли, с цел да укрепи връзките на Съединени американски щати с Швеция ", се споделя в известие на американската администрация, представено от АП.

Двамата водачи ще обсъдят съдействието в региона на сигурността сред двете страни и устрема на Швеция да се причисли към НАТО, се споделя в прессъобщението. Те също по този начин ще обменят отзиви по отношение на ситуацията в Украйна и връзките с Китай.

Всички страни от НАТО като се изключи Унгария и Турция към този момент са утвърдили присъединението на Швеция към НАТО.

Най-сериозните проблеми по пътя на Стокхолм към Aлианса са зародили в тази ситуация с Анкара . Турската страна упреква Швеция, че не се бори интензивно против кюрдските формирования, които Анкара счита за терористични.

Освен това през последните месеци турските управляващи имаха недоволства от отношението на Швеция към исляма. Темата стана изключително настояща след случаите на обществено изгаряне на Корана в шведски градове .
 Ердоган размаха пръст на Швеция за изгарянето на Корана
Ердоган размаха пръст на Швеция за изгарянето на Корана

Той даде обещание остра реакция от страна на Турция

Шведските управляващи са издавали позволения за сходни дейности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР