Президентът на САЩ Джо Байдън ще призове китайския лидер Си

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще призове китайския лидер Си
Коментари Харесай

Байдън ще призове Си Дзинпин да окаже натиск върху Пхенян

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще призове китайския водач Си Дзинпин да обуздае “най-лошите трендове във въоръжаването ” на КНДР и ще съобщи, че увеличението на оръжията на Пхенян ще докара до “засилено ” военно наличие на Съединени американски щати в Азия, съобщи почитан чиновник на Белия дом.

По време на срещата на върха на Г-20 Байдън ще каже на Си, че Китай има “интерес да играе градивна роля в ограничението на най-лошите трендове в Северна Корея ”, съобщи пред кореспонденти съветникът по националната сигурност Джейк Съливан.

Съливан, говорейки на борда на Air Force One на път за Камбоджа за районната среща на върха на АСЕАН този уикенд, съобщи, че Байдън няма да насочва претенции към Китай, а по-скоро ще запознае ктайският водач “със своята позиция ”.

Тя е, че “Северна Корея съставлява опасност освен за Съединените щати, освен за (Южна Корея) и Япония, само че и за мира и стабилността в целия район ”. Дали Китай желае да ускори натиска върху Северна Корея, “разбира се, зависи от Пекин и Пхенян ”, сподели Съливан.

Въпреки това, защото се чака Северна Корея скоро да тества нуклеарно оръжие и бързо да усили ракетния си потенциал, “оперативната обстановка е по-остра в сегашния миг ”, сподели Съливан.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР