Президентът на САЩ Джо Байдън ще пристигне утре на визита

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще пристигне утре на визита
Коментари Харесай

Джо Байдън ще посети Израел и ще разговаря с Нетаняху

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще дойде на следващия ден на аудиенция в Израел за диалози с израелския министър председател Бенямин Нетаняху и ще даде ясно да се разбере, че еврейската страна има право да се пази, разгласи през днешния ден американският държавен секретар Антъни Блинкън, представен от Ройтерс, заяви Българска телеграфна агенция.

При визитата си Байдън ще се срещне с Нетаняху и ясно ще съобщи, че Израел има право да се пази. Американският държавен глава също по този начин ще удостовери солидарността на Вашингтон, до момента в който Израел се приготвя за наземна интервенция против бойците на групировката „ Хамас “ в Ивицата Газа. След това Байдън ще посети Йордания, където ще води диалози с арабски водачи за филантропична помощ, допълват от Белия дом.

Продължителните диалози сред Блинкън, Нетаняху и неговия кабинет са довели до резултат във връзка с филантропичната обстановка в Ивицата Газа. Съединените щати и Израел са се договорили да разработят проект, който ще разреши филантропична помощ да доближи цивилните поданици на Газа, съобщи Блинкън, като предизвести Хамас да не блокира доставките.

Блинкън съобщи, че след обстойни диалози с Нетаняху Байдън ще удостовери солидарността на Съединени американски щати с Израел, който се чака да предприеме сухопътна офанзива в Газа.

Еврейската страна се заканва да унищожи групировката „ Хамас “, която ръководи Газа, откакто на 7 октомври бойци на групировката нахлуха в Израел и убиха 1300 души, най-вече цивилни, в най-смъртоносния ден в 75-годишната история на страната.
Снощи „ Хамас “ още веднъж изстреля ракети по Йерусалим и Тел Авив
Там беше оповестена въздушна паника, а от Организация на обединените нации предизвестиха, че здравната система и лечебните заведения в Газа са пред колапс поради липса на вода, гориво и доставка на медицински артикули.

Говорител на „ Хамас “ заяви, че групировката държи сред 200 и 250 израелски заложници в Газа.

Израелският министър на защитата Йоав Галант предизвести, че войната против „ Хамас “ ще е дълга.

Иран предизвести за допустимо изпреварващо нахлуване против Израел в идващите часове. Това сподели министърът на външните работи Хосейн Амир Абдолахиан по иранската държавна телевизия. Вчера президентът на Иран Ебрахим Раиси съобщи, че изтича времето за постигането на политическо решение на спора сред Израел и „ Хамас “ и че може да има разширение на войната на други фронтове.

След визитата си в Израел Байдън ще замине на посещаване в Йордания. Там той ще се срещне с йорданския крал Абдула Втори, египетския президент Абдел Фатах ас Сиси и президента на Палестинската автономност Махмуд Абас, заяви представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР