Президентът на САЩ Джо Байдън ще пристигне на посещение в

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще пристигне на посещение в
Коментари Харесай

Байдън заминава утре за Израел

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще дойде на посещаване в Израел в сряда.

Това разгласи държавният секретар Антъни Блинкен, който увери, че по време на диалозите си с Бенямин Нетаняху президентът ще даде ясно да се разбере, че еврейската страна има право да се пази. От своя страна Нетаняху се чака да осведоми Байдън за проектите на Тел Авив по отношение на плануваната сухопътна офанзива против бойците на Хамас.

Блинкен разяснява още, че задачата на Съединени американски щати е да бъдат сведени до най-малко евентуалните жертви на сходна акция както и да се избегне вероятността от разгръщане на спора. По-рано иранският първи посланик съобщи по държавната телевизия, че в околните часове може да се чакат " изпреварващи дейности " и добави, че на Израел няма да бъде разрешено да предприеме каквито и да било дейности в линията Газа, без да понесе последици.

Миналата седмица висшият водач на Иран аятолах Али Хаменей даже приветства офанзивата против еврейската страна. Междувременно, преди броени часове израелските военновъздушни сили оповестиха, че са блъснали няколко терористични цели на Хизбула в Ливан. Ракетите, били изстреляни в отговор на офанзива от Ливан към израелска територия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР