Президентът на САЩ Джо Байдън ще присъства на срещата на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще присъства на срещата на
Коментари Харесай

Байдън ще участва в COP27 следващия месец в Египет

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще участва на срещата на върха на Организация на обединените нации за климата COP27 идващия месец в Египет. Това са   съобщили от Белия дом в петък, представени от Агенция Франс Прес.

Байдън ще " подчертае нуждата светът да работи ", се споделя в известието.
 COP26 упорства от страните да понижат повече излъчванията до 2022-а
COP26 упорства от страните да понижат повече излъчванията до 2022-а

Три години предварително

Конференцията COP27 още веднъж ще се стреми да подтиква световните старания за закъснение на климатичната рецесия , която ускорява естествените бедствия - от горски пожари до мощни стихии.

" Байдън ще помогне на най-уязвимите да изградят резистентност на климатичните въздействия и ще подчертае нуждата светът да работи в това решаващо десетилетие ", се споделя в изказване на Белия дом.

Египет ще бъде хазаин на 27-та Конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата в курортния град Шарм ел-Шейх на Червено море.

Байдън ще участва на срещата на върха на 11 ноември, преди да се насочи към Камбоджа за годишната среща на върха САЩ-АСЕАН и по-късно към Индонезия за срещата на върха на Г-20.

" Той ще работи с сътрудниците от Г-20 за справяне с основни провокации като изменението на климата, световното влияние на войната на (президента Владимир) Путин против Украйна, в това число върху енергийната и продоволствената сигурност и достъпността, както и редица други цели ", споделиха от Белия дом.

Американски публични представители споделиха, че Байдън няма желание да се среща с Путин на срещата на върха на Г-20, даже в случай че Путин участва.

Байдън също няма проекти да се срещне със саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман на срещата на Г-20, защото връзките сред Съединени американски щати и Саудитска Арабия са напрегнати поради скорошната поддръжка на Рияд за редуциране на производството на нефт.
 Байдън не възнамерява среща със саудитския престолонаследник на Г-20
Байдън не възнамерява среща със саудитския престолонаследник на Г-20

Президентът към този момент се закани да премисли връзките с Кралството

COP26 в Глазгоу предходната година 1,5 градуса по Целзий по отношение на прединдустриалните равнища - цел, която светът е надъхан да пропусне при актуалните трендове в излъчванията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР