Президентът на САЩ Джо Байдън ще посети Ювалди в неделя,

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще посети Ювалди в неделя,
Коментари Харесай

Байдън отива на мястото на трагедията

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще посети Ювалди в неделя, с цел да засвидетелства съпричастност и утеши жителите, скърбящи за 19 деца и двама учители, които бяха убити в начално учебно заведение в дребния град в Тексас.

Американският държавен глава приканва за дейности за попречване на бъдещи сходни случаи в страната, където напъните за стягане на наредбите за огнестрелните оръжия неведнъж са се провалили, съобщи NOVA, базирайки се на Агенция Франс Прес.

„ Знам, че не можем да забраним нещастието със закон, само че можем да създадем Америка по-безопасна. Най-накрая можем да създадем това, което би трябвало, с цел да защитим живота на хората и на нашите деца “, сподели Байдън в събота в тирада в университета в Далауеър.

„ Призовавам всички американци да се заловен за ръце, да създадат по този начин, че гласовете им да бъдат чути. И да работим дружно, с цел да създадем тази нация такава, каквато може и би трябвало да бъде “, уточни президентът.

Няколко десетки души се събраха на площада пред съда в Ювалди, който се трансформира в тъмно място за респект към жертвите и оживелите. 21 бели кръста, по един за всяка жертва, са издигнати към фонтана. Хората оставят купчини плюшени животни и цветя, както и послания.

Вицепрезидентът Камала Харис в събота участва на погребението на жертва на друга неотдавнашна всеобща пукотевица - Рут Уитфийлд, която беше измежду 10 души, убити, когато самопровъзгласил се за последовател на бялата раса откри огън в супермаркет в Бъфало, Ню Йорк на 14 май. „ Няма да позволим на тези хора, които са стимулирани от ненавист, да ни разделят или да ни карат да изпитваме боязън “, сподели Харис.

Тя също по този начин прикани американските законодатели да подхващат дейности във връзка с оръжията. „ Конгресът би трябвало да има смелостта да се изправи един път вечно против лобистите на оръжие и да одобри рационални закони за сигурност на оръжията “, написа в Twitter Харис.

Стрелбата в Ювалди бе най-смъртоносната учебна офанзива, откогато 20 деца и шестима чиновници бяха убити в началното учебно заведение Санди Хук в Нютаун, Кънектикът през 2012 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР