Президентът на САЩ Джо Байдън ще подпише изпълнителна заповед, по

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще подпише изпълнителна заповед, по
Коментари Харесай

САЩ налагат санкции на финансови институции, които помагат на Русия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще подпише изпълнителна заповед, по силата на която  Вашингтон ще постанова санкции  на финансови институции,  помагащи на Русия да заобиколи досегашните ограничавания , съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на американската финансова министърка Джанет Йелън.

Изпълнителната заповед, която е в границите на огромни дейности на Съединени американски щати против избягването на глобите, дава опция на Вашингтон и да  забранява артикули, произхождащи от Русия , само че минали през трети страни, като морска храна и диаманти, сподели Йелън.

" Днес ние подхващаме стъпки, с които да настроим нови и мощни принадлежности по отношение на военната машина на Русия ", съобщи финансовата министърка на Съединени американски щати. " И ние няма да се колебаем да използваме тези нови принадлежности за решителни и прецизни дейности против финансови институции, които улесняват доставките за военната машина на Русия ", добави тя.

Високопоставени членове на държавното управление на Съединени американски щати споделиха за Ройтерс под анонимност, че новата изпълнителна заповед ще бъде явен знак за финансовите институции, че те или би трябвало да спрат  транспорта от техни компании на части и съоръжение за съветския боен бранш , или ще понесат обилни наказания.

Ройтерс припомня, че от началото на съветската инвазия в Украйна през февруари предходната година Съединени американски щати и техните съдружници наред с Европейски Съюз и Англия, постановиха редица наказания на Москва и не престават да ускоряват натиска върху президента Владимир Путин, съветските финанси и десетки олигарси.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР