Президентът на САЩ Джо Байдън ще обяви официално намерението си

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще обяви официално намерението си
Коментари Харесай

Bloomberg: Джо Байдън ще се бори за преизбирането си през 2024 година

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще обяв и публично желанието си да се кандидатира за втори мандат няколко месеца след междинните избори за Конгрес през ноември. Това оповестява Bloomberg, като се базира на помощници и съветници на президента.

Агенцията написа, че Байдън е твърдо решен, макар че социологическите изследвания демонстрират, че множеството демократи биха предпочели различен претендент. Източниците му настояват, че президентът е обнадежден от " скорошните си законодателни, стопански и външнополитически триумфи " и би желал още веднъж да победи Доналд Тръмп, в случай че той е претендентът на републиканците.
 Някои демократи не желаят втори мандат на Байдън
Някои демократи не желаят втори мандат на Байдън

Те залагат на " промяна на поколенията "

Трима демократи в Конгреса са предложили 79-годишният Байдън да отстъпи мястото си на по-млад правоприемник, до момента в който няколко други представители на Демократическата партия " демонстративно са отказали " да поддържат преизбирането му, написа организацията. Според FiveThirtyEight, работа, която проучва изследвания на публичното мнение, рейтингът на президента е към 40% .

През април The Hill заяви, че Байдън " дава ясно да се разбере ", че има намерение да отиде на избори през 2024 година Според източник той е разискал това с някогашния президент Барак Обама. По-късно Белият дом удостовери тези проекти. През юни " Ню Йорк Таймс " писа, че някои демократи не са сигурни дали Байдън може да завоюва , в това число и поради рейтинга на президента.

В същото време доста поддръжници на Демократическата партия отхвърлиха догатките, че " всеки различен демократ би се справил по-добре " от Байдън.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР