Президентът на САЩ Джо Байдън ще номинира началник-щаба на военновъздушните

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще номинира началник-щаба на военновъздушните
Коментари Харесай

Байдън сменя началника на Съвета на началник-щабовете на американската армия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще номинира началник-щаба на военновъздушните сили военачалник Чарлз Браун, който да размени военачалник Марк Мили /на снимката/ като шеф на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати, написа The Washington Post.

Очаква се президентът да избере Браун, водач с опит в командването на войски в Близкия изток и Тихия океан, за собствен идващ старши боен консултант, споделят източниците на изданието. Американският водач разглеждаше за позицията и кандидатурата на командващия Корпуса на морската пехота военачалник Дейвид Бергер. Байдън беседва персонално и с двамата претенденти. Източници на вестника споделят още, че в близко бъдеще Бергер ще подаде оставка от поста си. Кога Байдън ще вземе окончателното решение не е ясно. Избраният от президента претендент към момента би трябвало да бъде утвърден от Сената на Конгреса.

Ген. Мили беше назначен на поста ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати при президента Доналд Тръмп, с който Мили постоянно влизаше в открити конфликти. Мандатът на ген. Мили като началник на комитета на началниците съответства с „ плевел интервал “ в историята на Съединени американски щати, в това число протестите в Капитолия, „ смъртоносната евакуация “ на американските войски от Афганистан и ръководеното от Съединени американски щати образование и въоръжаване на Украйна във войната с Русия, написа изданието. По-рано Мили сподели, че спорът в Украйна е малко евентуално да завърши през 2023 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР