Президентът на САЩ Джо Байдън ще изпрати предложения до Конгреса

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще изпрати предложения до Конгреса
Коментари Харесай

Байдън с нова идея: Конфискация на руско имущество в полза на Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще изпрати оферти до Конгреса за изземване на имущество, обвързвано с съветски предприемачи, като те приходите от тях ще се ползватползват за поддръжка на Украйна. Това се споделя в публикувано документално изказване на Белия дом.

Както следва от документа, една от наредбите на тази самодейност е „ да се изземе нелегално притежаваните приходи, получени от корупционни покупко-продажби с съветското държавно управление “.

Байдън ще предложи и разширение на опциите за работа с задгранични сътрудници за изземване на активи.

„ Това предложение ще усъвършенства способността на Съединените щати да работят с интернационалните сътрудници за конфискуване на активи, свързани с непозната корупция. Това предложение ще направи някои промени, с цел да усъвършенства способността ни да постановяваме заповеди за конфискуване на непозната благосъстоятелност в Съединените щати ", изказване гласи документ.

Президентът на Съединени американски щати ще предложи и конфискация на имущество, употребявано от съветски предприемачи за заобикаляне на глобите.

„ Това предложение разрешава конфискация на имущество, употребявано от съветски олигарси за заобикаляне на глобите. Съгласно настоящото законодателство Съединените щати могат да конфискуват доходи от нарушавания на глобите, само че не могат да конфискуват имущество, употребявано за нарушение на глобите. Това предложение преодолява тази празнота ", пишат още в позицията си от Белия дом.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР