Президентът на САЩ Джо Байдън се срещна с германския си

...
Президентът на САЩ Джо Байдън се срещна с германския си
Коментари Харесай

Джо Байдън е в Германия, за да обсъди как да сложи край на войната в Украйна


Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се срещна с немския си сътрудник Франк-Валтер Щайнмайер в двореца " Белвю " в Берлин, предадоха ДПА и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Байдън подписа книгата за посетители, след което взе участие в гала по посрещането му с военни почести. След това Щайнмайер му връчи най-високата степен на Големия кръст на Ордена за заслуги, най-високото отличие, присъждано на задгранични държавни глави. Единственият различен американски президент, получавал тази премия, е Джордж Буш-старши, отбелязва ДПА.

След това се чака Байдън да се срещне с немския канцлер Олаф Шолц за двустранни договаряния, преди срещите си с френския си сътрудник Еманюел Макрон и английския министър председател Киър Стармър. Очаква се Байдън да разисква Украйна и Близкия изток със съдружниците си, отбелязва Ройтерс.

Самият президент заяви в " Екс ", че е дошъл в Берлин. " Готов съм да се срещна със остарели другари и да подсиля нашия непосредствен съюз, като поддържаме дружно свободата и се противопоставяме на тиранията по света ", добави той.

Очаква се на договарянията да бъде обсъждано по какъв начин да се постави завършек на боевете в Украйна в миг, когато съветските сили напредват в източната част на страната и наближава мрачна зима с спирания на електричеството. Ключовият въпрос ще бъдат гаранциите за сигурността " и тъкмо за това ще приказваме на следващия ден ", съобщи през вчерашния ден Макрон.

Фактът, че Байдън избра точно Германия за евентуално последното си посещаване е доказателство за околните му работни връзки с Шолц, отбелязва Ройтерс. Те му разрешиха да работи в тясно съдействие с Берлин след началото на съветското настъпление, като немските разноски за защита бързо се покачиха, достигайки поставената от НАТО цел от 2% от Брутният вътрешен продукт, до момента в който разноските за импорт на съветски газ понижиха. Германия изигра и основна роля в размяната на пандизчии сред Русия и Запада през август. " Това е обиколка за признателност, само че е и обръщение, което споделя, " апелирам, дръжте същия курс по отношение на Украйна, без значение какво се случва ", споделя Судха Дейвид-Уилп, директорка на берлинския клон на Германския фонд " Маршал ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР