Президентът на САЩ Джо Байдън се срещна финансови регулатори, за

...
Президентът на САЩ Джо Байдън се срещна финансови регулатори, за
Коментари Харесай

Регулатори уверяват Байдън, че финансовата система на САЩ е силна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се срещна финансови регулатори, с цел да разиска положението на американската стопанска система , заяви Белият дом.

На президента е обяснено, че финансовата система е в " мощно положение ", а финансовите опасности " се смекчават със постоянни равнища на капитал и ликвидност в банковата система и здрави салда на семействата, произлизащи от фискалната поддръжка и продължаващото икономическо възобновяване ".

Байдън желае " резистентен и обективен напредък " и е убеден, че регулаторните органи реализират постоянен прогрес по изпълнителната заповед на президента по отношение на обвързвания с климата риск.

" Срещата включваше разискване на хрумвания за поощряване на финансовото включване и за отговорно увеличение на достъпа до заеми за евентуалните притежатели на жилища и дребния бизнес ", се споделя в изказването.

Председателят на Федералния запас Джером Пауъл съобщи, че Фед ще поддържа стопанската система на Съединени американски щати толкоз дълго, колкото е належащо, с цел да се възвърне изцяло .

В изявление пред подкомитета на Конгреса Пауъл сподели, че инфлацията се е " нараснала доста " през последните няколко месеца , само че това отразява ниското отчитане от началото на пандемията, само че с отваряне на стопанската система ще падне назад до задачата на централната банка от 2% .

Пауъл също по този начин означи, че изискванията на пазара на труда " не престават да се усъвършенстват ", като предвижда, че процентът на претовареност ще се усили през идващите месеци, защото факторите, свързани с пандемията, понижават заради увеличение на общия брой имунизирани хора .
 Инфлацията в Съединени американски щати доближи 5%, 13-годишен връх
Инфлацията в Съединени американски щати доближи 5%, 13-годишен връх

Последно инфлацията в Съединени американски щати е била 5,4% през август 2008 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР