Президентът на САЩ Джо Байдън се спъна и падна, докато

...
Президентът на САЩ Джо Байдън се спъна и падна, докато
Коментари Харесай

Инцидент с Джо Байдън: Спъна се и падна докато слизаше от сцена

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се спъна и падна, до момента в който раздаваше дипломи на гала по дипломирането на Академията на военновъздушните сили на Съединени американски щати в Колорадо.

Охраната на Байдън, който е най-старият настоящ президент на нацията на 80 години, стремително му се притече на помощ и му оказа помощ да се изправи, а президентът изглеждаше незасегнат.

Президентът прекара прав към час и половина, с цел да се ръкува с всеки от 921-те завършващи кадети.

Директорът по връзките на Белия дом сподели по-рано, че „ той е добре “

„ Имаше торба с пясък на сцената, до момента в който той се ръкуваше “, написа Бен Лаболт в Twitter след рухването в четвъртък. С торбата с пясък се пошегува и Байдън когато дойде назад в Белия дом. 

По-рано в отчет на пресата в Белия дом се споделя, че Байдън се е спънал в черен чувал с пясък, до момента в който се е движел на сцената.

Кадри от случая демонстрират, че Байдън наподобява сочи към една от двете торби с пясък, употребявани за подпиране на неговия телесуфлер, до момента в който му оказват помощ чиновник на военновъздушните сили и двама членове на неговия екип от тайните служби.

По-късно той се върна към мястото си без непозната помощ, а откакто церемонията завърши, беше забелязан да тича назад към кортежа си.

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер сподели, че Байдън се усеща „ изцяло добре “ и се е качил на самолета с „ необятна усмивка “.

Критиците споделят, че Байдън е прекомерно остарял, с цел да се кандидатира за втори президентски мандат

Последните изследвания сочат, че болшинството от гласоподавателите в Съединени американски щати са загрижени за напредналата му възраст. Той ще бъде на 82 при започване на втория си мандат, в случай че завоюва.

Това рухване, в допълнение към предходните препъвания с велосипеда му и по пътя нагоре по стълбите на Air Force One, може да добави още тежест към тези опасения.

Бившият президент Доналд Тръмп, любимецът на Републиканската партия, който ще се изправи срещу  Байдън на изборите за Белия дом през 2024 година, реагира на случая от предизборно събитие в Айова, като сподели, че „ цялата работа е полуда “.

„ Надявам се, че не е потърпевш “, сподели 76-годишният Тръмп, който постоянно се е подигравал на възрастта на Байдън. „ Това не е вдъхновяващо. Трябва да се внимава, тъй като никой не желае да това да се случва. Дори в случай че би трябвало слезте, опипвайки с пръсти рампата. “

Тръмп явно има поради личното си деликатно излизане от сцената, което направи заглавия през 2020 година По това време той сподели, че рампата на Военната академия на Съединени американски щати в Уест Пойнт, Ню Йорк, е хлъзгава и отхвърли последвалите медийни въпроси за личното си здраве като подправена вест.

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, различен кандидат за републиканската номинация през 2024 година, също реагира на рухването по време на предизборно събитие в Ню Хемпшир:

„ Надяваме се и пожелаваме на Джо Байдън бързо възобновяване от всички пострадвания, които може да е получил. Но също по този начин желаем на Съединените американски щати бързо възобновяване от пострадванията, които претърпяха поради Джо Байдън и неговата политика. “

Последният физически обзор на Байдън се организира през февруари, а неговият доктор доктор Кевин О’Конър заяви:

„ Президентът остава кадърен за работа и може да извършва изцяло всичките си отговорности без никакви изключения. “

Д-р О’Конър добави, че Байдън има „ скована походка “, значително породена от изхабяване на гръбначния му дирек и увреждане на нервите в краката му, само че че положението му е непроменено от предходен медицински обзор през ноември 2021 година

Байдън надали е първият главнокомандващ, който губи опора пред камерите

Президентът Барак Обама се спъна, до момента в който се качваше по стълбите на събитие през 2012 година, до момента в който президентът Джералд Форд падна по стълбите на Air Force One през 1975 година

Етикети: Джо БайдънСАЩ
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР