Президентът на САЩ Джо Байдън се обърна към нацията днес,

...
Президентът на САЩ Джо Байдън се обърна към нацията днес,
Коментари Харесай

Ръководството на фалиралите в САЩ банки ще бъде уволнено, заяви Байдън

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се обърна към нацията през днешния ден, с цел да увери американците, че банковата система е в сигурност след колапса на Silicon Valley Bank и Signature Bank.   В речта си той акцентира незабавните дейности, които администрацията му е подхванала, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.   Депозитите на клиентите ще бъдат предпазени: Клиентите ще " имат достъп до парите си от през днешния ден. Това включва дребни предприятия в цялата страна, които банкират там и би трябвало да изплащат заплати, да заплащат сметките си и да останат отворени за бизнес ", сподели Байдън, добавяйки, че няма да има загуби за данъкоплатците.   " Вместо това парите ще дойдат от таксите, които банките заплащат във фонда за гарантиране на влоговете ", изясни той.   Ръководството на тези банки ще бъде уволнено, стана ясно още от думите на президента на Съединени американски щати. " Ако банката бъде поета от Федералната комисия за обезпечаване на депозитите (FDIC), хората, ръководещи банката, не би трябвало да работят повече там ", сподели Байдън.   Той уточни, че вложителите в банките (акционерите и притежателите на дълг) няма да бъдат защитетени, " Те умишлено са поели риск и когато рискът не се изплати, вложителите губят парите си. Така работи капитализмът ", добави Байдън.  
Байдън акцентира още и значимостта на това хората, предизвикали актуалната обстановка, да бъдат подведени под отговорност. " В моята администрация никой не е над закона ", сподели той.
Позовавайки се на условията, въведени по време на администрацията на Обама (след финансовата рецесия от 2008 г.), в това число Закона Дод-Франк, Байдън сподели, че има въведени правила за попречване на повтаряне на 2008 година Той обаче добави, че администрацията на Тръмп е върнала назад остарели текстове на тези разпореждания.    " Ще желая от Конгреса и банковите регулатори да затегнат разпоредбите за банките, с цел да се понижи вероятността този тип банкови банкрути да се случи още веднъж ", сподели още Байдън.   Макар, по думите му, банковата система да е сигурна, той добави, че администрацията няма да спре дотук.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР