Президентът на САЩ Джо Байдън се e обадил на украинския

...
Президентът на САЩ Джо Байдън се e обадил на украинския
Коментари Харесай

САЩ увеличават военната и икономическа помощ за Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се e обадил на украинския водач Владимир Зеленски в събота вечерта, заяви пред кореспонденти представител на Белия дом, представен от ТАСС.

Байдън е декларирал, че администрацията му усилва военната и икономическа помощ за Украйна, а също по този начин приветства решението на Visa и Mastercard да преустановят даването на услуги на територията на Руската федерация.

„ Президентът Байдън означи настоящите дейности, които Съединени американски щати, техните съдружници, сътрудници и частни компании подхващат, с цел да усилят разноските за Русия за нейната експанзия в Украйна. Президентът Байдън означи, че администрацията му усилва размера на помощта на Украйна в региона на сигурността, филантропичния и икономическия бранш и работи в тясно съдействие с Конгреса, с цел да обезпечи в допълнение финансиране “, сподели Белият дом.
„ Лидерите разискаха и последните диалози сред Русия и Украйна “, се споделя в изказването.

На собствен ред Зеленски в Twitter сподели след диалога, че „ в дневния ред са били въпросите за сигурността, финансовата поддръжка за Украйна и продължаването на глобите против Русия “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР