Президентът на САЩ Джо Байдън съобщи във вторник, че ще

...
Президентът на САЩ Джо Байдън съобщи във вторник, че ще
Коментари Харесай

Байдън обмисля персонални санкции срещу Путин

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън заяви във вторник, че ще обмисли дали да наложи лични наказания против съветския президент Владимир Путин, в случай че Русия навлезе в Украйна.

Западът възнамерява огромни стопански наказания против Русия при положение на нова инвазия. В края на предходната година се появиха опасения за такава, откакто Москва стартира да натрупа войски по границата си с Украйна. Във вторник те започнаха на територията.

По думите на Байдън, в случай че те навлязат в Украйна, това би било "най-голямата инвазия от Втората международна война насам ". Американският президент не възнамеряа да изпраща войски в Украйна, само че подкрепя страната с оръжия.

Някои европейски страни изпращат и помощи, като всички приканват за дипломатично решение на рецесията. Русия отхвърля обвиняванията и твърди, че не има намерение да подхваща военни дейности.

Москва от своя страна сложи съответни условия за понижаване на напрежението, измежду които и от страните, които не са били в Алианса до 1997 година, както и гаранции за прекъсване на разширението на изток.

това искане на Русия. го отхвърли, а генералният секретар Йенс Столтенберг подсети на Москва, че няма право на несъгласие. Малко по-късно НАТО заяви, че ще изпрати спомагателни в Източна Европа, в това число и в България. Целта е да бъдат подсилени отбранителните сили в района на фона на скупчването на съветски бойци по границата с Украйна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР