Президентът на САЩ Джо Байдън реагира на съобщението на Москва,

...
Президентът на САЩ Джо Байдън реагира на съобщението на Москва,
Коментари Харесай

Байдън: Все още няма потвърждение, че руските войски се изтеглят от границата с Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън реагира на известието на Москва, че съветските войски са почнали да напущат украинската гранична зона след военни учения, като сподели на кореспонденти във вторник, че Съединени американски щати „ не са ревизирали “ информацията, предава RT.

Байдън сподели, че инвазия в Украйна към момента може да се случи и добави, че американците би трябвало да изпълнят предходните му заповеди и да изоставен страната. Той твърди, че към 150 000 съветски бойци не престават да „ обкръжават Украйна “.

Руските войски да изоставен Украйна „ би било добре, само че ние към момента не сме го удостоверили “, сподели президентът. Той не отговаряше на въпроси след речта си.

Други международни водачи слагат под подозрение известията за овакантяване на съветски войски, като някои западни публицисти стигат до такава степен, че настояват, че вместо това се усилват.

Москва неведнъж отхвърляше, че има желание да нахлуе в съседа си, като в същото време сочи с пръст НАТО за ескалация на обстановката и застрашаване на сигурността в Европа.

Байдън обаче твърди, че Съединени американски щати и техните съдружници не съставляват опасност за Русия.

Американският президент добави, че в последния си диалог с съветския президент Владимир Путин за рецесията в Украйна и двамата водачи са се съгласили „ да продължат да следват дипломация на високо равнище “.

Ако хипотетичната „ инвазия “ се реализира, Байдън заплаши, че ще бъде виновен „ принудително “, добавяйки, че Вашингтон ще поддържа Украйна с оръжия, образование и разузнаване, само че няма да стигне толкоз надалеч, че да изпрати американски военнослужещи да „ се бият в Украйна ”

Байдън обаче призна, че нашествието може да докара до „ война “.

„ Ако Русия нападне Украйна, това ще бъде война по желание или война без причина или причина. Казвам тези неща не с цел да предизвиквам, а с цел да приказвам истината. Защото истината има значение. Отговорността е значима ", сподели той.

Байдън призна, че по-нататъшните наказания против Русия при положение на военна експанзия ще имат стопански последствия вкъщи в Съединени американски щати. Те включват повишаване на цените на силата, с което американците се оправят непрестанно от предходната година. Той добави, че работи с производители и снабдители на сила по проекти за изключителни обстановки за облекчение на рецесията.

„ Американският народ схваща, че отбраната на демокрацията и свободата в никакъв случай не е без цена “, сподели той.

И Съединени американски щати, и Русия ще продължат дипломатическите си старания за справяне със " съответните ни опасения за сигурността ", сподели Байдън.

По-рано Путин упрекна Съединени американски щати, че " пренебрегват " настояванията за сигурност, като сподели по-рано този месец, че Москва " не е видяла съответен отговор на нашите основни опасения: неразширяване на НАТО, отводът да разположи нападателни оръжия до съветските граници, и връщане на военната инфраструктура на [блока НАТО] към статуквото от 1997 година, когато беше подписан договорът Русия-НАТО.

Байдън сподели във вторник, че и двете страни „ би трябвало да дадат на дипломацията всички шансове за триумф “.

„ Вярвам, че има действителни способи за справяне с нашите съответни опасения за сигурността “, сподели той, добавяйки, че се вършат оферти, които включват „ нови ограничения за оръжия, нови ограничения за бистрота, [и] нови ограничения за стратегическа непоклатимост “, които ще се ползват за НАТО и Русия еднообразно. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР