Президентът на САЩ Джо Байдън разкритикува отровената атмосфера на политическия

...
Президентът на САЩ Джо Байдън разкритикува отровената атмосфера на политическия
Коментари Харесай

„Има и други начини“ как да се финансира помощта за Украйна, заяви Байдън

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разкритикува " отровената атмосфера " на политическия живот в Съединени американски щати. Изказването му бе направено ден след импийчмънта на ръководителя на Камарата на представителите – Кевин Маккарти.

Освен това президентът даде обещание, че скоро ще произнесе огромна тирада по отношение на военната помощ за Украйна . В нея ще покаже, че е извънредно значимо да продължи военната и финансовата поддръжка за страната.

" Можем да подкрепим Украйна в идващия транш, който ни би трябвало. Има и други способи, посредством които можем да намерим финансиране, само че няма да приказвам за това в този момент ", съобщи Джо Байдън, президент на Съединени американски щати.

Байдън също по този начин призна, че политическият безпорядък в Републиканската партия, който сковава долната камара на Конгреса, го тормози по отношение на помощта за Украйна.

" Ще изложа аргумента, че е извънредно значимо и в полза на Съединените американски щати Украйна да успее и да победи. .. Знам, че болшинството от американския народ към момента поддържа Украйна, както и болшинството от членовете на Конгреса, както демократи, по този начин и републиканци. Не би трябвало да позволим разнообразни политически игри да блокират тази помощ ", добави Байдън.

Байдън не пожела да отговори какъв брой време Съединени американски щати ще бъдат в положение да не престават тяхната военна и финансова помощ, в случай че Конгресът не одобри нова помощ за Украйна, както упорства Белият дом.

Междувременно стана ясно, че Съединени американски щати са изпратили на Украйна повече от един милион единици ирански муниции, които са били иззети през 2022 г .

Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати, отговорно за интервенциите в Близкия изток, сподели, че на Украйна са били изпратени близо 1.1 милиона патрона с диаметър 7.62 мм.

Те са били иззети от военноморските сили на Съединени американски щати през декември 2022 година, от пратка на иранските Революционни гвардейци за силите на хусите в Йемен.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР