Президентът на САЩ Джо Байдън разкритикува днес призивите за активно

...
Президентът на САЩ Джо Байдън разкритикува днес призивите за активно
Коментари Харесай

Байдън против активно присъствие на САЩ в Украйна: Това се нарича Трета световна война

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разкритикува през днешния ден апелите за интензивно американско военно наличие в Украйна или да поддържа налагането на зона, неразрешена за полети над страната, с цел да бъдат защитени украинците от съветската инвазия, съобщи Ройтерс.

" Идеята ние да изпратим (нападателни оръжия) и да имаме самолети и танкове... с американски водачи и американски екипажи... това се назовава Трета международна война, разбирате ли? ", сподели Байдън пред демократи в град Филаделфия.

Той предизвести, че в случай че Съединените щати подхващат военна интервенция в Украйна, това сигурно би означавало Трета международна война.

" Ще пазиме всяка педя територия на НАТО, всяка една педя ", в това число страните членки на НАТО, граничещи с Русия, даде да се разбере в това време президентът на Съединени американски щати. " Имаме заветен дълг " да пазим територията на страните от НАТО... само че " няма да водим Трета международна война в Украйна ", добави той.

Лукашенко и Путин се договориха Москва да достави на Минск модерна военна техника

Междувременно президентите на Беларус и Русия Александър Лукашенко и Владимир Путин се договориха в петък в най-скоро време Москва да достави на Минск най-съвременна военна техника, съобщи беларуската организация Белта.

По информация на Белта Путин и Лукашенко са се договорили на срещата им в Москва за предприемането на взаимни стъпки за взаимна поддръжка във връзка със западните наказания, в това число във връзка с цените в областта на енергетиката, показва Ройтерс.

След договарянията президентът на Беларус съобщи, че Русия подхваща съществени и невиждани стъпки за поддръжка на стопанската система на Беларус, сподели говорителката на Лукашенко Наталия Ейсмонт.

По думите й на 14 март в Москва ще се състоят договаряния на държавни делегации на двете страни, които ще работят за съответни решения по всички обсъждани през днешния ден въпроси.

Санкциите на Запада са " време на благоприятни условия " за Русия и Беларус, сподели Лукашенко, представен от ТАСС.

Днес не стои въпросът дали ще преживеем глобите или не. Днес глобите за нас са време на благоприятни условия, уточни той, като добави, че хората в Съюз на съветските социалистически републики са били подложени на наказания и " са живеели и са се развивали обикновено ".

" Украйна щеше да извърши нахлуване против Беларус, в случай че Русия не бе нанесла предпазен удар ", сподели още Лукашенко.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР