Президентът на САЩ Джо Байдън разговаря по видеоконферентна връзка с

...
Президентът на САЩ Джо Байдън разговаря по видеоконферентна връзка с
Коментари Харесай

Байдън обсъди с лидерите на ЕС и НАТО руската агресия срещу Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън беседва по видеоконферентна връзка с европейските водачи . Те още веднъж показаха своята угриженост във връзка със струването на съветски сили по границите на Украйна и потвърдиха поддръжката си за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, заяви VoA с позоваване на публично известие на Белия дом.

" Лидерите на Европа, НАТО и Съединени американски щати подчертаха общия си блян към дипломатическо решение за деескалация на настоящето напрежение и разискаха извършените неотдавна диалози с Русия в разнообразни формати. " - се споделя в изказването.
 8500 американски военни са в подготвеност за дислоциране в Източна Еврапа
8500 американски военни са в подготвеност за дислоциране в Източна Еврапа

В отговор на евентуална съветска инвазия...

Участниците в онлайн диалозите са разискали " взаимните старания за въздържане на по-нататъшна съветска експанзия против Украйна, в това число подготвянето на сурови последствия " за Русия, както и съществени стопански загуби за нея.

Сред евентуалните стъпки, които може да подхващат страните от евроатлантическото пространство, е и подсилване на защитата по източния фланг на НАТО.

Лидерите са се заели да продължат тесните контакти с трансатлантическите съдружници и сътрудници, в това число в границите на Европейски Съюз, НАТО, ОССЕ.

Във видеоконферентния диалог участваха ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, президентът на Франция Еманюел Макрон, канцлерът на Германия Олаф Шолц, министър председателят на Италия Марио Драги, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, президентът на Полша Анджей Дуда и министър председателят на Англия Борис Джонсън.
 Пълна готовност на НАТО в Източна Европа поради Украйна
Пълна готовност на НАТО в Източна Европа поради Украйна

Алиансът е в подготвеност да изпрати още бойни кораби и самолети
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР