Президентът на САЩ Джо Байдън разговаря по телефона с китайския

...
Президентът на САЩ Джо Байдън разговаря по телефона с китайския
Коментари Харесай

Байдън и Си разговаряха по телефона за пръв път от февруари

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън беседва по телефона с китайския водач Си Цзинпин, заяви Белият дом, представен от международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Така беше комплициран завършек на седеммесечен интервал без директна връзка сред ръководителите на двете най-големи международни стопански системи.

В изказване на Белия дом се споделя, че диалогът е бил по самодейност на Байдън. Двамата водачи са имали обстойна стратегическа полемика, в която са били включени " сфери, в които нашите ползи съответстват и сфери, в които нашите ползи, полезности и вероятности се разминават ".

В рамките на 90 минути Байдън и Си са разискали отговорността на двете страни да подсигуряват, че конкуренцията сред тях няма да се трансформира в спор.

Отношенията сред Вашингтон и Пекин са в най-ниската си точка от десетилетия и това е едвам вторият диалог сред Байдън и Си откогато американският президент встъпи в служба през януари.

Отделни срещи след първия телефонен диалог сред двамата през февруари означиха непретенциозен прогрес по голям брой тематики от климатичните промени до човешките права и прозрачността за произхода на COVID-19, отбелязва Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР