Президентът на САЩ Джо Байдън разговаря по телефона с френския

...
Президентът на САЩ Джо Байдън разговаря по телефона с френския
Коментари Харесай

Байдън изрази пред Макрон желание за укрепване на връзките

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън беседва по телефона с френския си сътрудник Еманюел Макрон и изрази предпочитание за подсилване на двустранните връзки, заяви Ройтерс, като се базира на изказване на Белия дом.

Байдън изтъкнал също уговорката си за подсилване на трансатлантическите връзки чрез НАТО и американското партньорство с Европейския съюз, се прибавя в изказването. Двамата водачи се договорили също взаимно да работят по "общите цели във външната политика, в това число Китай, Близкия изток, Русия и района Сахел в Западна Африка.

Франция, обичаен съдружник на Съединени американски щати, е една от първите страни, с чийто водач Байдън беседва през първите дни от президенството си, отбелязва организацията.

В известието си за диалога сред Байдън и Макрон Елисейският замък посочи, че двамата са установили огромно подобие във вижданията си по огромните интернационалните тематики, в частност битката против КОВИД-19 в границите на Световната здравна организация и против климатичните промени след връщането на Съединени американски щати в Парижкото съглашение за климата, съобщи Франс прес.

В антуража на френския президент показали, че "приятелският и настоятелен диалог " се е провел на британски език и е траял близо час.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР