Президентът на САЩ Джо Байдън публикува това, което той определи

...
Президентът на САЩ Джо Байдън публикува това, което той определи
Коментари Харесай

Байдън пуска първи в историята на САЩ национален план за борба с вътрешния тероризъм

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласява това, което той дефинира като " първия в историята " народен проект за битка с вътрешния тероризъм , оповестява " Войс оф Америка ".

В изказване от вторник Байдън споделя, че Националната тактика за противопоставяне на вътрешния тероризъм има за цел да усъвършенства държавния разбор и обмена на информация за вътрешния тероризъм с правоприлагащите органи на всички равнища.

Предотвратяването на вербуването на терористи , способността им да се активизират и разстройване и нарушение на тяхната активност също са основни детайли на тактиката, сподели президентът.

Планът също по този начин цели " да се обърне към дълготрайните участници " във вътрешния тероризъм като " расова, етническа и религиозна ненавист ".
 Вътрешният тероризъм е съществена опасност за Съединени американски щати
Вътрешният тероризъм е съществена опасност за Съединени американски щати

Предупреждение от управляващите

" Вътрешният тероризъм - воден от ненавист, фанатизъм и други форми на екстремизъм - е леке ​​върху душата на Америка . Това опонира на всичко, към което се стреми нашата страна и съставлява директно предизвикателство за националната ни сигурност, народна власт и единение ", сподели Байдън в изказването.

Стратегията е оповестена повече от шест месеца след офанзивата на Капитолия в Съединени американски щати от 6 януари от хиляди поддръжници на някогашния президент Доналд Тръмп, до момента в който Конгресът гласуваше за засвидетелствуване на президентската победа на Джо Байдън, която Тръмп отхвърли да признае.

Насилствените екстремисти в Съединени американски щати съставляват нараснала опасност през 2021 година, като белите супремасисти и антиправителствени милиции съставляват максимален риск, съгласно чиновници, цитирали отчет от кабинета на шефа на националното разузнаване.
 Директорът на ФБР упрекна метежниците във вътрешен тероризъм
Директорът на ФБР упрекна метежниците във вътрешен тероризъм

Това са първите показания на Рей пред Конгреса от атаката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР