Президентът на САЩ Джо Байдън проведе заседание на Съвета за

...
Президентът на САЩ Джо Байдън проведе заседание на Съвета за
Коментари Харесай

Байдън свика Съвета за национална сигурност заради кризата в Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън организира съвещание на Съвета за национална сигурност по отношение на обстановката в Украйна, оповестиха от Белия дом, представени от Нова телевизия.

" Президентът Байдън организира съвещание на Съвета за национална сигурност, с цел да разиска последните събития в подтекста на скупчването на сили от страна на Русия по границата с Украйна ", оповестиха от пресслужбата на Белия дом.

Ситуацията в Донбас се изостри през последните дни, като самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР настояват, че са били обстрелвани от украинските сили за сигурност. Ръководителите на двете национални републики оповестиха за краткотрайна евакуация на жителите в Ростовска област заради опасността от навлизане на Украйна. На първо място това се отнася за дамите, децата и възрастните хора. Ръководителят на ДНР Денис Пушилин съобщи, че украинският президент Володимир Зеленски скоро ще подреди на военните да стартират нахлуване в Донбас.

Москва нееднократно е заявявала, че Киев не извършва споразуменията от Минск и протака договарянията за разрешаване на спора. Руското външно министерство уточни, че Киев е изпратил в Донбас половината от целия боен личен състав на украинските въоръжени сили.

На този декор Западът не има вяра на Русия и на новите сигнали, че са подготвени да договарят за спокойно решение на спора в Украйна. НАТО упорства, че макар думите на формалните лица, на терен обстановката е напълно друга.

„ Техните проекти, за които приказвах пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации предходната седмица, се извършват както предвидих. Русия се пробва да сътвори серия от провокации като опрощение за експанзия против Украйна. Виждате го в последните няколко дни. Сега те оправдават безспорното удължение на тези „ учения”, с напрежението в Източна Украйна. Напрежение, което самите те създават”, разяснява държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР