Президентът на САЩ Джо Байдън проведе вчера телефонен разговор с

...
Президентът на САЩ Джо Байдън проведе вчера телефонен разговор с
Коментари Харесай

Байдън проведе телефонен разговор с лидера на Виетнамската комунистическа партия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън организира през вчерашния ден телефонен диалог с водача на Виетнамската комунистическа партия Нгуен Фу Чонг, съобщи Ройтерс.

Двамата водачи се споразумяха да " предизвикват, развиват и задълбочават " връзките сред Съединени американски щати и Виетнам, оповестиха виетнамски медии.

В рамките на телефонния диалог президентът Байдън още един път изрази поддръжката на Съединени американски щати за един мощен, благоденстващ, резистентен и самостоятелен Виетнам, като посочи, че Съединени американски щати и Виетнам ще работят дружно за справяне с районните провокации и в името на един свободен и отворен Индийско-тихоокеански район, се споделя в изказване на Белия дом.

Понастоящем Съединените щати са най-големият изхабен пазар за Виетнам и тази години Ханой и Вашингтон означават 10-ата годишнина на своето " всеобхватно съдействие ". В същото време Виетнам се пробва да не допусне връзките със Съединени американски щати да доведат до разграничаване с Китай, отбелязва Ройтерс.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР