Президентът на САЩ Джо Байдън проведе телефонен разговор с европейски

...
Президентът на САЩ Джо Байдън проведе телефонен разговор с европейски
Коментари Харесай

Байдън и европейските лидери обсъдиха подкрепата за Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън организира телефонен диалог с европейски водачи , с цел да обсъдят продължаващата война в Украйна, оповестиха от Белият дом.

В диалога са взели участие министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън, италианският министър председател Марио Драги, немският канцлер Олаф Шолц и френският президент Еманюел Макрон.

В изказване на Белия дом се споделя, че водачите са " разискали сериозните си опасения по отношение на бруталната тактичност на Русия в Украйна, в това число нападенията ѝ против цивилни ".
 Байдън идва в Брюксел за усилване на защитата на съдружниците
Байдън идва в Брюксел за усилване на защитата на съдружниците

Съединени американски щати удостоверяват " стоманен ангажимент към нашите съдружници от НАТО "

" Те подчертаха, че не престават да поддържат Украйна, в това число посредством даване на помощ за сигурността на смелите украинци, които пазят страната си от съветската експанзия, и филантропична помощ за милионите украинци , които са избягали от насилието ", се уточнявя в изказването.

Предвидено е Байдън да пътува до Европа по-късно тази седмица за срещи със съдружници от НАТО, Европейски Съюз и Г-7 в Брюксел, последвани от двустранна среща с полския президент Анджей Дуда във Варшава в петък.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР