Президентът на САЩ Джо Байдън пропусна галавечерята на лидерите от

...
Президентът на САЩ Джо Байдън пропусна галавечерята на лидерите от
Коментари Харесай

Извънредно! Байдън пропусна галавечерята на лидерите от Г-20 на остров Бали

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън пропусна галавечерята на водачите от Г-20 и избра да се отдръпна в хотела си, съобщи ДПА.

Белият дом съобщи, че смяната в проектите не се дължи на контакт със инфектиран с ковид или на различен здравословен проблем. Байдън просто реши да се занимае с някои не изключително належащи каузи, откакто прекара през целия ден в срещи на остров Бали, се споделя в изказване на Белия дом.

Американският водач е поднесъл извинения за отсъствието си на индонезийския президент Джоко Видодо, който е хазаин на срещата на Г-20.

Байдън закъсня за началото на срещата на водачите на Г-20. Белият дом не заяви на какво се дължи това, само че оповести, че Байдън е дал негативен тест за ковид.

По-рано през днешния ден стана ясно, че камбоджанският министър председател Хун Сен е дал позитивен тест за ковид. Това стана причина за известна паника, защото през уикенда Байдън взе участие в срещата на върха на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН), в границите на която се срещна и с Хун Сен.

Белият дом акцентира, че решението на Байдън да пропусне галавечерята няма нищо общо с ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР