Президентът на САЩ Джо Байдън пропусна галавечерята на лидерите от

...
Президентът на САЩ Джо Байдън пропусна галавечерята на лидерите от
Коментари Харесай

Байдън не отиде на галавечерята на лидерите от Г-20 на остров Бали

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън пропусна галавечерята на водачите от Г-20 и избра да се отдръпна в хотела си, съобщи ДПА.

Белият дом съобщи, че смяната в проектите не се дължи на контакт със инфектиран с ковид или на различен здравословен проблем. " Байдън просто реши да се занимае с някои не изключително належащи каузи, откакто прекара през целия ден в срещи на остров Бали ", се споделя в изказване на Белия дом.

Американският водач е поднесъл извинения за отсъствието си на индонезийския президент Джоко Видодо, който е хазаин на срещата на Г-20, допърва Българска телеграфна агенция.

Байдън закъсня за началото на срещата на водачите на Г-20. Белият дом не заяви на какво се дължи това, само че оповести, че Байдън е дал негативен тест за ковид.

По-рано през днешния ден стана ясно, че камбоджанският министър председател Хун Сен е дал позитивен тест за ковид. Това стана причина за известна паника, защото през уикенда Байдън взе участие в срещата на върха на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН), в границите на която се срещна и с Хун Сен.

Белият дом акцентира, че решението на Байдън да пропусне галавечерята няма нищо общо с ковид.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР