Президентът на САЩ Джо Байдън призова републиканските политици да спрат

...
Президентът на САЩ Джо Байдън призова републиканските политици да спрат
Коментари Харесай

Байдън: САЩ няма да изоставят Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани републиканските политици да спрат да се " заиграват " със опасността от прекъсване на работата на федералното държавно управление, ден откакто Конгресът на Съединени американски щати одобри краткотрайно съглашение за отбягване на сходен сюжет, предадоха международните организации.
 
" Стига толкоз ", прикани Байдън и добави, че е " изтощен от рискови игри ", в телевизионно послание, произнесено след приемането на изключителната мярка, която отсрочва с 45 дни крайния период за прекъсване на работата на държавното управление, до момента в който републиканци и демократи водят тежка битка за бюджета.
 
" При никакви условия не можем да допуснем спиране на американската помощ за Украйна ", съобщи Байдън в изявление от залата " Рузвелт ". " Разполагаме с време, не доста време и има голямо възприятие за неотложност ", добави той, като означи, че законопроектът за финансиране е с дълготрайност единствено доникъде на ноември. Байдън прикани Конгреса да контракти допустимо най-скоро пакет от помощи.
 
Съединени американски щати няма да изоставят Украйна във войната против Русия, макар че в договорката за отбягване на парализата на федералното държавно управление не беше включена спомагателна помощ за Киев, акцентира Байдън.
 
" Искам да кажа на нашите съдружници, на американския народ и на народа на Украйна, че можете да разчитате на нашата поддръжка. Ние няма да изоставим Украйна ", съобщи той в телевизионно послание, съобщи Българска телеграфна агенция.
 
Съединени американски щати заобиколиха парализата на федералната си администрация в последния миг, като Сенатът одобри изключителна мярка единствено три часа преди крайния период. Тя обаче изключва помощта за разкъсваната от война Украйна, поискана от Белия дом.
 
Предстои американските конгресмени да прегледат обособен законопроект за военна и филантропична помощ за Украйна в размер на 24 милиарда $, която президентът Джо Байдън искаше да бъде включена в бюджета. Според американските медии гласуването може да се състои при започване на идната седмица.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР