Президентът на САЩ, Джо Байдън, призова губернатора на Ню Йорк

...
Президентът на САЩ, Джо Байдън, призова губернатора на Ню Йорк
Коментари Харесай

Байдън иска оставката на губернатора на Ню Йорк

Президентът на Съединени американски щати, Джо Байдън, прикани губернатора на Ню Йорк да подаде оставка след следствие, което откри, че Андрю Куомо е упражнявал полово принуждение над 11 дами.

„ Той би трябвало да подаде оставка “, съобщи президентът пред кореспонденти в Белия дом, представен от CNBC.

Говорителят на Камарата на Ню Йорк, Карл Хисти, разгласи, че камарата ще се стреми бързо да завърши следствието си за импийчмънт на губернатора.

Според отчет с размер от 165 страници, оповестен от основния прокурор на щата, Летиция Джеймс, Куомо „ полово е тормозил голям брой дами и по този метод е нарушил федералното законодателство, както и това на щата “. Той обаче изрично отхвърля изказванията.

Като част от следствието са разпитани 179 очевидци, прегледани са десетки хиляди документи. Сред дамите, посочени като жертви на Куомо, са такива от кабинета му, както и други държавни служителки.

Призивът на президента идва четири месеца откакто той разгласи, че в случай че следствие удостовери обвиняванията за полов тормоз, Куомо би трябвало да се отдръпна.

За първи път се заприказва за случая по-рано тази година, откакто някогашни служителки в офиса на губернатора го упрекнаха обществено в непозволено полово държание.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР