Президентът на САЩ Джо Байдън призова американците към единство в

...
Президентът на САЩ Джо Байдън призова американците към единство в
Коментари Харесай

Байдън, 11 септември: В битката за душата на Америка единството е най-голямата ни сила

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани американците към единение в деня на 20-ата годишнина от атентатите на 11 септември, жертви на които станаха 2997 души, заяви VoA.

Във видеопослание той отдаде респект на починалите и благодари на всички, които рискуваха живота си, с цел да спасят други хора.

" В дните след 11 септември 2001 година, виждахме подвиг на всички места - на предстоящи и не толкоз предстоящи места. Видяхме и нещо прекомерно рядко - същинско възприятие за национално единение. " - съобщи той.
 Съединените щати означават 20 години от 11/9
Съединените щати означават 20 години от 11/9

В програмата на Джо Байдън не е планувано да държи речи, само че се популяризира негово видеопослание.

" В борбата за душата на Америка единение е най-голямата ни мощ. Това не значи, че би трябвало да имаме вяра в едно и също нещо - то значи да имаме фундаментално почитание и религия един в различен и в тази страна. " - акцентира Байдън, представен от DPA..

Той означи, че терористичните офанзиви са събудили у американците и негативни страни от човешката природа - боязън и неприязън към почитателите на исляма, само че това не е съумяло да унищожи американското единение.

" Единството ни прави тези, които сме ", сподели още Байдън.

Програмата на президента Джо Байдън и на първата дама Джил Байдън на днешния 11 септември включва посещаване на мястото в Ню Йорк, където двата самолета, завладяни от терористи, се врязаха в кулите на Световния търговски център. Те ще посетят и Пентагона, който беше цел на третия аероплан. Президентската двойка ще отиде и в покрайнините на град Шанксвил, щата Пенсилвания - там падна четвъртият аероплан, който щеше да порази Капитолия във Вашингтон или Белия дом, само че офанзивата беше осуетена от смелата реакция на пасажерите.
 Съединени американски щати разсекретяват документи за следствието на офанзивите от 11 септември
Съединени американски щати разсекретяват документи за следствието на офанзивите от 11 септември

На фона на 20-та годишнина и изтеглянето от Афганистан

Атентатите:

Атаките стартират рано сутринта, когато 19 терористи откриват надзор над 4 пътнически самолета, излитащи от Източното крайбрежие на Съединени американски щати в посока към Калифорния. Специално са подбрани самолети за далечни посоки, защото те са заредени догоре с гориво.

Петима отклоняват полет №11 на " Американ Еърлайнс " (от Бостън за Лос Анджелис) и насочват " Боинг 767-723 " към Северната кула от Световния търговски център . Самолетът се удря в северната страна на постройката в 8:46:33 часа локално време.

В 9:02:59 часа локално време други петима принуждават " Боинг 767-222 " на " Юнайтед Еърлайнс " да се вреже в Южната кула . Сблъсъкът е забелязан онлайн по целия свят, защото след първия конфликт телевизионните канали излъчват директно от Световния търговски център. Редовният маршрут на полета е трябвало да бъде от Бостън за Лос Анджелис.

Друга група от петима терористи завладява " Боинг 757-223 " на " Американ Еърлайнс " (изпълняващ постоянен полет от Вашингтон до Лос Анджелис) и го насочва към Пентагона . Самолетът катастрофира и предизвиква опустошения на постройката.

Четвърти аероплан - " Боинг 757-222 ", изпълняващ полет на " Юнайтед Еърлайнс " от Нюарк за Токио, е отклонен от четирима терористи. Предполага се, че задачата на полета е бил Капитолия или Белия дом , само че пасажерите се опълчват на похитителите и осуетяват желанието им . Самолетът се разрушава в поле в Югозападна Пенсилвания, на към 240 км северозападно от Вашингтон, в 10:03:11 часа локално време.

Броят на жертвите от терористичните офанзиви доближи 2997 (без атентаторите), откакто преди дни бяха разпознати още двама от починалите. Загиват всички 246 души на борда на четирите самолета, похитени от терористите - няма оживели. С изключение на 55 военни, убити в Пентагона, всички останали жертви са цивилни лица. Сред починалите има представители на повече от 90 страни.

411 чиновници на избавителните служби, които се отзовават на сигналите, умират, до момента в който се пробват да спасят хората и да лимитират пожарите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР