Президентът на САЩ Джо Байдън приветства сърдечно и подкрепя с

...
Президентът на САЩ Джо Байдън приветства сърдечно и подкрепя с
Коментари Харесай

Джо Байдън приветства и подкрепя историческите кандидатури на Швеция и Финландия в НАТО


Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън приветства сърдечно и поддържа с всички сили историческите кандидатури на Финландия и Швеция в НАТО. Това се споделя в официално съобщение, оповестено от Белия дом, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Докато техните молби за участие в НАТО се преглеждат, Съединени американски щати ще работят с Финландия и Швеция, с цел да останат бдителни против всяка опасност против нашата обща сигурност и с цел да обезкуражат и се опълчват на всякаква експанзия или опасност от експанзия ", се добавя в текста.

В него се акцентира още, че Вашингтон и неговите съдружници имат желание да съхраняват мощното военно наличие в района на Балтийско море и да организират учения там.

Байдън ще одобри на следващия ден в Белия дом министър председателят на Швеция Магдалена Андерсон и президента на Финландия Саули Нинисьо. Днес той съобщи, че " е припрян да работи с американския Конгрес и с американските съдружници от НАТО, с цел да може Финландия и Швеция да влязат бързо в най-солидния алианс за защита в историята ".

Двете страни внесоха молбите си за участие през днешния ден, само че Турция, която в нейното качество на член има право на несъгласие по въпроса за разширение на Алианса, се разгласи през днешния ден срещу започване на присъединителни договаряния.

С изключение на Анкара останалите страни членки на НАТО с възторг посрещнаха двете кандидатури.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР