Президентът на САЩ Джо Байдън приветства постигнатия компромис, чрез който

...
Президентът на САЩ Джо Байдън приветства постигнатия компромис, чрез който
Коментари Харесай

Байдън приветства компромиса, с който ще бъде избегнат катастрофален дефолт на САЩ

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън приветства постигнатия компромис, посредством който ще бъде избегнат пагубен дефолт на Съединени американски щати, предадоха международните организации.
" Това съглашение е един компромис, което ще рече, че всеки не получава всичко това, което желае ", се споделя в изказване на Байдън.

Той добавя, че договорката понижава разноските, като в същото време защищава най-съществените публични стратегии. Президентът прикани Конгресът да я утвърди допустимо най-скоро.

Детайли от контрактуваното кардинално съглашение към този момент не се оповестяват публично, само че Ройтерс обобщава рамката му съгласно информации от демократически и републикански източници.

Съгласно договорката до януари  2025 година се отстранява таванът на дълга, който в този момент е закрепен на 31,4 трилиона $ , което ще разреши на държавното управление да заплаща сметките си.

В подмяна обаче на разноските, които не са свързани с защитата, бъде натрапен таван. През 2024 година той ще бъде както е актуалният таван на разноските, а през 2025 година ще се усили с 1 %. Правителството ще похарчи през актуалната година 936 милиарда $ за разноски, които не са в региона на защитата, като парите ще отидат за жилища, обучение, пътна сигурност и други федерални стратегии. 

Очаква се договорката да усили разноските за защита за 2024 година на към 885 милиарда $. Това ще бъде 11-процентно нарастване спрямо 800 милиарда $, планувани в сегашния бюджет.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР