Президентът на САЩ Джо Байдън пристигна в замъка Уиндзор за

...
Президентът на САЩ Джо Байдън пристигна в замъка Уиндзор за
Коментари Харесай

Джо Байдън пристигна с хеликоптер в замъка Уиндзор за среща с крал Чарлз

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън дойде в замъка Уиндзор за среща с крал Чарлз III за първи път след коронясването му през май.

Байдън не участва на коронацията на Чарлз, а вместо това изпрати първата дама Джил Байдън. Днешната аудиенция обаче ще бъде съпроводена с малко дворцова тържественост - в това число кралски привет, разглеждане на артефакти, свързани със Съединени американски щати, и чай за двамата мъже, описа AP. Байдън дойде в замъка Уиндзор с хеликоптер. 

Президент и крал ще посветят срещата си на климатичните промени. Те ще бъдат домакини на конгрес, отдаден на методите за поощряване на частните компании да се ангажират с повече старания за чиста сила - изключително в разрастващите се стопански системи.

За финален път Байдън организира публични диалози с - тогава - принц Чарлз на срещата на върха на Организация на обединените нации по въпросите на климата COP26 в Шотландия през ноември 2021 година

Климатичната част от визитата на Байдън при краля акцентира и високия приоритет, който околната среда има за 74-годишния Чарлз. Кралят от дълго време е взел за своя задача опазването на дивата природа и за битка с изменението на климата, напомня AP.

Преди визитата при краля, Джо Байдън се срещна с английския министър-председател Риши Сунак. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР