Президентът на САЩ Джо Байдън пристигна в Израел за дипломатическа

...
Президентът на САЩ Джо Байдън пристигна в Израел за дипломатическа
Коментари Харесай

Байдън пристига в Тел Авив, подкрепя разказа на Израел за атаката на болница в Газа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън дойде в Израел за дипломатическа борба, с цел да предотврати прерастването на войната в Газа в още по-голям спор, предизвикателство, което стана по-трудно защото възмущението обхвана Близкия изток от детонация, която умъртви стотици в болница в линията Газа във вторник.

Слизайки от самолета измежду огромен контингент за сигурност в сряда, Байдън прегърна израелския министър председател Бенямин Нетаняху и президента Исак Херцог на пистата на летище Бен Гурион в Тел Авив.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Xi приветства „ задълбочаването на доверието “ сред Китай и Русия, до момента в който се среща с Путин Анализ: Ще бъде ли Газа Сталинград на Израел? Абас упреква Израел в „ непоносимо военно кръвопролитие “ след Атака на болница в Газа завършек на списъка

„ Добре пристигнали, господин президент. Бог да ви благослови, че защитавате нацията на Израел “, цитира кабинетът на Херцог думите му на Байдън.

Стотици въоръжени служители на реда и бойци бяха ситуирани към крайбрежния хотел в Тел Авив, където Нетаняху и Байдън водят диалози, със снайперисти на покривите на околните вили.

Зелена светлина в Съединени американски щати

Говорейки на конференция дружно с Нетаняху, Байдън сподели: „ Бях надълбоко тъжен и засегнат от детонацията на болничното заведение в Газа през вчерашния ден и въз основа на това, което видях, наподобява, че е направено от другия екип, а не вие. “

„ Но има доста хора, които не са сигурни, тъй че имаме доста, би трябвало да преодолеем доста неща “, добави Байдън.

„ Светът гледа. Израел има избрана полезност като Съединените щати и други демокрации и те търсят да видят какво ще създадем. “

Алън Фишър от Al Jazeera, репортаж от Тел Авив, сподели, че Байдън дава зелена светлина на Израел да работи както откри за добре.

„ Когато американците споделиха, че техният екип за национална сигурност ще проверява повода за детонацията в болничното заведение в Газа във вторник вечерта, мнозина смятаха, че ще има обстойно следствие “, сподели той.

„ Но наподобява, че президентът Байдън към този момент е решил кой стои зад смъртоносната офанзива, изразявайки с недобре подбрани думи, че „ другият екип “ е виновен. “

„ Това посещаване е забележителна демонстрация на поддръжка за израелците. С изказванието, че неизстреляна ракета е предизвикала касапницата в болничното заведение, Байдън на процедура е дал зелена светлина на Израел да работи, както откри за добре. “


Първоначално Байдън трябваше да посети и Йордания, само че срещите му с арабски водачи бяха анулирани, защото той напускаше Вашингтон във вторник вечерта, което му костваше опция за диалози лице в лице, които той счита за решаващи за навигацията този тежък миг.

Израел се готви за евентуално сухопътно навлизане в Газа в отговор на смъртоносните офанзиви против Израел от 7 октомври от Хамас, въоръжената формация, която ръководи палестинския анклав. Насилието в Израел умъртви минимум 1400 души, най-вече израелци.

Съобщено е, че към 3300 палестинци са убити при ответните въздушни набези на Израел против Газа. Смята се, че други 1200 души са затрупани под руините, живи или мъртви, оповестиха здравните управляващи.

Тези цифри са преди детонацията в арабската болница Ал-Ахли във вторник. Не е открита ясна причина за гърмежа.

Министерството на здравеопазването на Газа сподели, че израелската въздушна офанзива е предизвикала разрушенията. Израелската войска отхвърли да е забъркана и упрекна погрешно изстреляна ракета от Палестинския ислямски джихад, друга въоръжена формация. Тази организация обаче също отхвърли отговорност.


Протести обгърнаха района след гибелта в болничното заведение, която лекуваше ранени палестинци и приютяваше доста други, които търсеха леговище от боевете.

Стотици протестиращи наводниха улиците на основни градове на Западния бряг, в това число Рамала. Още хора се причислиха към митингите, които избухнаха в Бейрут, Ливан и Аман, Йордания, където гневна навалица се събра пред израелското посолство.

Гневът от детонацията в болничното заведение провали проектите на Байдън да посети Йордания, където крал Абдула II планираше да бъде хазаин на срещи с палестинския президент Махмуд Абас и египетския президент Абдел Фатах ас-Сиси. Но Абас се отдръпна в символ на митинг и след това срещата на върха беше изцяло анулирана.

Айман Сафади, външният министър на Йордания, сподели пред държавна телевизия, че войната в Газа „ тласка района към ръба “.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР