Президентът на САЩ Джо Байдън пристигна в испанската столица Мадрид,

...
Президентът на САЩ Джо Байдън пристигна в испанската столица Мадрид,
Коментари Харесай

Байдън, Радев и други световени лидери пристигнаха в Мадрид за срещата на НАТО

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън дойде в испанската столица Мадрид, където ще взе участие в срещата на високо ниво на страните от НАТО, съобщи Франс прес.

Утре американският водач ще има среща с турския президент Реджеп Ердоган, с който ще разиска позицията на Анкара по приемането на Финландия и Швеция в НАТО. Eродган към този момент е в Испания.

Байдън беше посрещнат на летището от испанския крал Фелипе.

Българският президентът Румен Радев също дойде този следобяд в Мадрид за присъединяване в започващата на следващия ден среща на върха на Алианса.

На двудневния конгрес водачите на 30-те страни членки се чака да одобряват ограничения за подсилване на източния фланг на Алианса и увеличение на числеността на силите за бързо реагиране, както и способи за оказване на спомагателна помощ за Украйна във войната против Русия.

Друга централна тематика ще бъде възможното приемане на Швеция и Финландия в НАТО, което за момента е блокирано от Турция.

At the Madrid, leaders meet to coordinate a united and resolute response to the current security environment and future challenges. Allies will continue to adapt, taking decisions to keep NATO strong and ready in a more dangerous world.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР