Президентът на САЩ Джо Байдън пристигна днес в южния полски

...
Президентът на САЩ Джо Байдън пристигна днес в южния полски
Коментари Харесай

Байдън разговаря с Дуда и с доброволци, които помагат на украински бежанци |

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън дойде през днешния ден в южния полски град Жешув, с цел да се срещне с полския си сътрудник Анджей Дуда, съобщи Българска телеграфна агенция.

Двамата президенти разговаряха с доброволци, които оказват помощ на украински бежанци.

" Това, което прави филантропичната общественост има голямо значение. Аз съм в Полша, с цел да видя със личните си очи тази филантропична рецесия. Вие помагате на милиони хора и ние би трябвало да усилваме нашите старания и да координираме помощта си с украинското държавно управление, сподели Байдън, като изрази страдание, че не може да влезе на територията на Украйна. Той добави, че се подхващат опити " да бъде възпряно това заличаване ", което, по думите му, идва " от ръцете на човек, който дефинирах като военнопрестъпник ".

Дуда благодари за визитата на Байдън точно в Жешув, където бягащите от войната в Украйна са най-вече. Той дефинира жеста на американския президент като израз на поддръжка за филантропичните дейности на Полша и на поляците, приютили гостите от Украйна. По думите на Дуда украинците не са бежанци, а " наши посетители, наши братя ".

Преди това Байдън се срещна с бойци от 82-ра въздушнодесантна дивизия на Съединени американски щати, ситуирани в Полша, покрай границата с Украйна. Той посети бръснарница, която обслужва военните, и стол, в който те се хранят дружно с полските си сътрудници и там бе поканен да похапне пица с тях. Той означи, че те са " най-страхотните въоръжени сили в света " и добави, че не преувеличава като твърди това. 

Байдън изнесе и тирада пред бойците, в която посочи, че в този момент светът е във " време на тестване " и е навлязъл в " нова фаза ". По думите му въпросът е кой ще победи - демокрацията и полезностите или автократите. " Заради това водиме война, това е залогът ", сподели още той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР