Президентът на САЩ Джо Байдън прие поканата на крал Чарлз

...
Президентът на САЩ Джо Байдън прие поканата на крал Чарлз
Коментари Харесай

Президентът на САЩ Джо Байдън ще посети Великобритания след покана от крал Чарлз

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън одобри поканата на крал Чарлз да отиде на държавно посещаване във Англия.

Кралят предложения президента на Съединени американски щати по време на неотдавнашен телефонен диалог.

Белият дом сподели, че господин Байдън е имал " другарски диалог " с монарха, където са разискали и неговата майка, починалата кралица Елизабет II.

По време на диалога президентът Байдън удостовери, че няма да участва на коронацията, само че първата дама Джил Байдън ще съставлява Съединени американски щати на събитието.

Коронацията на крал Чарлз ще се състои в Уестминстърското абатство в Лондон на 6 май.

В допълнение към кралското семейство присъстващите на коронацията ще включват министър-председателя, представители на камарите на Народното събрание, държавни глави и други кралски особи от целия свят.

Говорителят на Белия дом Карин Жан-Пиер сподели, че президентът е " признателен " за предлагането на крал Чарлз и " чака с неспокойствие " визитата.

„ По време на този диалог кралят му предложи да пристигна и да направи държавно посещаване, което президентът одобри “, сподели госпожа Жан-Пиер пред кореспонденти.

Тя сподели, че кралят и президентът Байдън „ имат положителни връзки “ и споделят общи полезности по въпроси като изменението на климата.

По време на диалога във вторник, който продължи сред 25 и 30 минути, госпожа Жан-Пиер сподели, че президентът е разискал какъв брой му е харесало да се срещне с починалата кралица в Уиндзор през 2021 година

Тя сподели, че сега няма времева рамка за визитата, само че то ще бъде " в близко бъдеще ".

Байдън посети Обединеното кралство със брачната половинка си Джил предходната година за погребението на кралицата.

Семейство Байдън участва на погребението на кралицата в Уестминстърското абатство
Белият дом също удостовери, че президентът Байдън ще стартира четиридневно пътешестване до Северна Ирландия и Република Ирландия в Белфаст на 11 април.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР