Президентът на САЩ Джо Байдън прие днес в Белия дом

...
Президентът на САЩ Джо Байдън прие днес в Белия дом
Коментари Харесай

Байдън прие Светлана Тихановска |

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън одобри през днешния ден в Белия дом беларуската опозиционни лидерка Светлана Тихановска, която живее в заточение в Литва, предадоха международните организации. Тихановска е във Вашингтон от 10 дни.

" Съединени американски щати застават на страната на беларуския народ в неговия блян към народна власт и универсални човешки права ", съобщи Байдън в туит във връзка на срещата, придружаван от фотография, на която той се вижда да беседва с Тихановска.

I was honored to meet with at the White House this morning. The United States stands with the people of Belarus in their quest for democracy and universal human rights.
— President Biden (@POTUS)

Опозиционерката, която твърди, че е спечелила президентските избори в Беларус, резултатите от които бяха фалшифицирани от Александър Лукашенко предходната година, благодари на Байдън за " могъщия знак на взаимност с милионите храбри поданици на Беларус, които се борят спокойно за своята независимост ".

" Светът е на наша страна ", добави тя също в Туитър.

Високопоставен американски представител пък съобщи, че срещата на Байдън с Тихановска е била чест за американския президент и опция той да изрази персонално поддръжката си за беларуския народ пред Тихановска.

Опозиционната лидерка дойде във Вашингтон на 18 юли. Тя към този момент имаше среща с американския държавен секретар Антъни Блинкън, на който съобщи лист с държавни беларуски компании, против които Съединени американски щати би трябвало, съгласно нея, да одобряват наказания или да засилят към този момент съществуващите наказания.

Днес Тихановска сподели, че е поискала от Байдън неговата помощ за това Беларус за премине към народна власт посредством ненасилствени способи. Байдън пък й е споделил, че в света продължава битката сред автокрация и народна власт.

На кръгла маса, проведена от Асоциацията на кореспондентите в Държавния департамент, Тихановска пък сподели, че беларусите сами могат да отведат страната си към демократична смяна, само че се надяват на интензивно, а освен алегорично американско присъединяване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР