Президентът на САЩ Джо Байдън предупреди Русия за последствията от

...
Президентът на САЩ Джо Байдън предупреди Русия за последствията от
Коментари Харесай

Байдън заговори за ядрена провокация в Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести Русия за следствията от нуклеарна офанзива против Украйна. Според специалисти това изказване демонстрира вероятността от провокация с потребление на химически или даже нуклеарни оръжия. Целта на офанзивата може да бъде Запорожка АЕЦ или някой химически цех. Русия, въпреки това, има основателна причина да не употребява нуклеарно оръжие първа, също така сходна офанзива ще обезсили всяка победа.

Русия е изправена пред интернационалните последици, в случай че химически или тактически нуклеарни оръжия бъдат употребявани в Украйна. Това съобщи по време на изявление президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, който акцентира, че руснаците „ ще станат по-изолирани от света от всеки път “. „ И от мащаба на това, което създадат, ще зависи от това какъв ще бъде нашият отговор “, даде обещание Байдън.

Той също по този начин отговори на въпрос какво би споделил на съветския президент Владимир Путин, " в случай че обмисля потреблението на химически или тактически нуклеарни оръжия " в Украйна. " Няма потребност. Вие ще измените образа на войната както никой различен след Втората международна война “, призна американският водач.

Изявленията на Байдън бяха сбито коментирани от прессекретаря на Путин Дмитрий Песков. „ Прочетете доктрината. Всичко е написано там “, сподели той.

Текстът на съветската военна теория е оповестен на уеб страницата на Кремъл. В него се показва, че „ Руската федерация си резервира правото да употребява нуклеарно оръжие в отговор на потреблението на нуклеарни и други типове оръжия за всеобщо поразяване против нея и (или) нейните съдружници, както и при положение на експанзия против Руската федерация с потреблението на стандартни оръжия, когато самото битие на страната е застрашено ”.

Условията за потребление на нуклеарно оръжие от Русия са изброени в указа на Путин „ За основите на държавната политика на Руската федерация в региона на нуклеарното въздържане “ от юни 2020 година Такива условия са по-специално приемането на надеждна информация за изстрелването на балистични ракети, атакуващи територията на Русия или нейните съдружници, потреблението на нуклеарни или други типове оръжия за всеобщо поразяване на територията на Русия и нейните съдружници, въздействието на съперника върху сериозни държавни или военни обекти в Русия.

През март в изявление за американски публицисти Песков сподели, че Русия няма да употребява нуклеарно оръжие в Украйна, която се отърва от руските арсенали с ОМП според изискванията на Будапещенския меморандум от 5 декември 1994 година Около 5000 нуклеарни бойни глави (включително тактически) бяха извозени от територията на Украйна в Русия за по-нататъшна разпродажба. Демонтирани са 130 силозни пускови установки на стратегически ракети СС-19 и 46 стратегически ракети СС-24, отстранени са 43 стратегически бомбардировача Ту-160 и Ту-95МС. В подмяна Киев получи нуклеарно гориво за АЕЦ.

Няколко дни преди началото на съветската специфична интервенция президентът на Украйна Зеленски съобщи, че Киев ще провежда среща на високо ниво на страните, участващи в Будапещенския меморандум, и в случай че събитието не се състои, управляващите могат да анулират документа. По-късно някои специалисти означиха, че думите на Зеленски за нуклеарните оръжия са една от аргументите за започване на специфична интервенция: Русия беше принудена да отговори на опасността.

По заповед на Владимир Путин от 27 февруари силите за стратегическо въздържане на съветската войска застъпиха особено бойно дежурство. В началото на септември външното министерство напомни изискването за потребление на нуклеарно оръжие от Русия. А през август министърът на защитата Сергей Шойгу отхвърли Русия да има проекти да употребява тактическо нуклеарно или химическо оръжие в Украйна. Той назова сходни спекулации „ безспорни неистини “, защото от военна позиция няма потребност да се нанася подобен удар на Украйна. „ Основната цел на съветското нуклеарно оръжие е да възпира нуклеарна офанзива “, напомни Шойгу.

През последните шест месеца западната преса неведнъж разгласява публикации дали Русия може да употребява оръжия за всеобщо поразяване в Украйна и какви ще бъдат ответните ограничения на Вашингтон и неговите съдружници. Общата оценка е, че вероятността от нуклеарна война в този момент е по-висока от всеки път след Кубинската ракетна рецесия от 60-те години на предишния век. Преди ден Съединените щати описаха следващ вероятен сюжет за хипотетична нуклеарна война сред Русия и НАТО, предвиждайки унищожаването на 30 от най-големите селища и стопански центрове от всяка страна на спора.

През лятото американското издание “Атлантик ”, което заема твърда прокиевска позиция, предложи няколко сюжета по какъв начин Русия ще нанесе нуклеарен удар по Украйна. Сред тях има унищожаването на един град, с цел да се принуди противникът да се съобщи неотложно, опит за заличаване на украинското управление с удар по бункерите на Зеленски или нуклеарна детонация над Черно море като проява на мощ и планове без директни жертви.

Доцентът в катедрата по политически науки и социология на РЕУ “Плеханов ” Александър Перенджиев, член на експертния съвет на съветските офицери, акцентира, че американските мозъчни тръстове съществено обмислят сюжети за потребление на оръжия за всеобщо поразяване по време на украинския спор. Общественото мнение на Запад се приготвя авансово за това, че ОМП може да бъде употребявано в Украйна. Според него това демонстрира евентуални проекти за образуване на провокация, с цел да се упрекна Русия и да се наложат спомагателни стопански наказания. „ Преди време американците упрекнаха сирийските управляващи в потреблението на химически оръжия против въоръжената съпротива. На територията на Украйна към този момент са били обстрелвани хранилища с амоняк, предприятия на химическата индустрия, всичко това може да докара до непредсказуеми последици “, означи Перенджиев.

Експертът добави, че Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ), която неведнъж е била обект на обстрел от ВСУ и опити за завладяване от специфични елементи, може да стане място за бъдеща провокация.

Докторът на военните науки Константин Сивков е склонен, че при завладяване на ЗАЕЦ от ВСУ може да се провежда провокация в централата. Не е изключено да бъде взривен склад с отработено нуклеарно гориво, с цел да се предизвика изхвърлянето на радиоактивни детайли в атмосферата. „ Съединени американски щати неотложно ще обвинят Русия за тази нуклеарна злополука. Американците готвят удари против химическите предприятия на Украйна. Те са правили това и преди. Ето за какво Съединени американски щати още веднъж разискват потреблението на оръжия за всеобщо поразяване в Украйна “, сподели Сивков.

Перенджиев е уверен, че има опция за провокация с потребление на нуклеарно оръжие - удар може да бъде нанесен със основаната от Съединени американски щати система за противоракетна защита в Европа. „ Елементите на американската ПРО в действителност елементарно се трансформират в средства за офанзива - за това ракетите прехващачи би трябвало да бъдат сменени с ракети с нуклеарни бойни глави. От 2007 година Съединени американски щати основават в Румъния и Полша третия позиционен регион на своята противоракетна защита, пусковите установки са ситуирани на територията на тези страни “, напомни събеседникът.

Американците, счита специалистът, са подготвени на всичко, с цел да попречат на сполучливото привършване на съветската специфична интервенция.

Той акцентира, че Русия няма да нанесе нуклеарен удар по територията на Украйна, даже в случай че самата тя бъде подложена на нуклеарна офанзива. „ Ответният удар ще бъде по Вашингтон, а не по офиса на Зеленски. Ядрен удар на територията на Украйна е прекомерно дребен отговор. И потреблението на нуклеарно оръжие е обезсилване на всяка победа “, заключи Перенджиев.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР