Президентът на САЩ Джо Байдън предупреди, че всички западни демокрации

...
Президентът на САЩ Джо Байдън предупреди, че всички западни демокрации
Коментари Харесай

Байдън към Зеленски: Ние оставаме на ваша страна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести, че всички западни демокрации са застрашени, в случай че на съветския президент Владимир Путин бъде разрешено да победи. След като украинският президент Володимир Зеленски посети Белия дом, американският му хазаин още един път съобщи настоятелно, че Съединени американски щати би трябвало да продължат да оказват помощ на Украйна, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Руският президент Владимир Путин се надява, че Съединени американски щати няма да съумеят да дават помощ на Украйна, съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън на взаимна конференция в Белия дом с украинския президент Володимир Зеленски, съобщи Ройтерс.

„ Ние би трябвало да потвърдим, че той бърка “, сподели Байдън. „ Ако не спрем Путин…(той) ще продължи “, добави президентът на Съединени американски щати.

Байдън увери Зеленски, че няма да обърне тил на Украйна, както и че американският народ няма да направи това.
Байдън сподели, че Съединени американски щати ще продължат да доставят Украйна с оръжия и съоръжение „ толкоз дълго, колкото могат “.

Президентът на Съединени американски щати разгласи помощ от 200 милиона $, включваща артилерийски системи и за противовъздушна защита. Същевременно той предизвести, че „ без в допълнение финансиране, ние бързо доближаваме края на нашите благоприятни условия да помогнем на Украйна да отговори на незабавните оперативни потребности, които има “.

Байдън, който е от Демократическата партия, предизвести републиканците, че ще създадат „ коледен подарък “ на Русия, в случай че не обезпечат спомагателна военна помощ за Украйна, оповестява Ройтерс.

В Белия дом Байдън сподели на Зеленски: „ Ние оставаме на ваша страна “ и уточни, че Конгресът би трябвало да одобри законодателство, с което да утвърди помощта за Украйна.

Зеленски от своя страна сподели, че Украйна съумява от ден на ден да задоволи личните си потребности и да зависи по-малко от помощ и акцентира, че триумфът на неговата страна против Русия има влияние и върху други европейски страни.
„ Благодарение на триумфите на Украйна, триумфите в защитата, други европейски страни са в сигурност от съветската експанзия “, сподели Зеленски, представен от Ройтерс.
„ Имаме за цел да спечелим въздушната борба, да разбием съветската доминация във въздуха “ през 2024 година, сподели на конференцията украинският президент. „ Който управлява небето, управлява продължителността на войната “, добави той.

Зеленски отхвърли всевъзможни апели за подчинение на украинска територия на Русия.
На конференцията Байдън сподели на Зеленски, че съществуването на Украйна като самостоятелна страна е знак за триумф. „ За вас, да бъдете тук през днешния ден, близо две години по-късно, и за Украйна – да е толкоз мощна и свободна, към този момент е голяма победа “, сподели американският президент, представен от Ройтерс.
Украинският президент Володимир Зеленски пътува до Вашингтон, с цел да изиска средства за войната против Русия, само че бе признат скептично от основни законодатели от Републиканската партия. Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън сподели, че не е склонен с настояването на Байдън за даване на 61,4 милиарда $ на Украйна.

" От настояванията на държавното управление на Байдън излиза, че то упорства за още милиарди долари, които да са без съответния контрол, в чието предопределение няма ясна тактика за победа, а отговорите, които съгласно мен се дължат на американския народ, липсват ", сподели Джонсън след срещата с украинския президент.
Някои от републиканците, по-специално доближените на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, се опълчват на спомагателната помощ за Украйна, като насочат въпроси за задачите на войната и за това по какъв начин се изразходват отпуснатите от Съединени американски щати средства.
На 4 декември Белият дом съобщи на Конгреса, че след Нова година държавното управление няма да разполага с повече средства за оръжия за Украйна. От началото на нашествието на Русия през февруари 2022 година до момента Конгресът на Съединени американски щати е одобрил отпущането на повече от 110 милиарда $, само че нито един пакет помощи не е получил утвърждение, откогато републиканците поеха контрола над Камарата на представителите през януари тази година, показва Ройтерс.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР